HMD Global svarar på problem med Nokia 7 Plus-dataintrång

HMD Global svarar på problem med Nokia 7 Plus-dataintrång

Förra veckan blev mobilindustrin förvånad med rapporter om att Nokia 7 Plus skickade data och information till kinesiska servrar. Det upptäcktes nyligen av vissa forskare att telefonen hittades skickar data till en server baserad i Kina. Det är något som Nokia och HMD Global kanske inte är medvetna om, men det har hänt. HMD ombads om en förklaring men inget svar fick omedelbart förrän under helgen. Nokia har lagt upp ett uttalande om den påstådda dataintrånget och integritetsfrågan för Nokia 7 Plus.

Nokia delar vad de vet om problemet. Egentligen delar HMD Global hur det samlar in och lagrar data för allas kunskap.

HMD säger att det redan har undersökt problemet och bekräftat: ”ingen personlig identifierbar information har delats med någon tredje part”. Det är ganska fasta ord men en ytterligare förklaring gavs.

Företaget upptäckte att enhetens aktiveringsklient som verkligen var avsedd för Kina-varianten inkluderades i ett programvarupaket av misstag. En sats Nokia 7 Plus enheter påverkades.

Sändning av enhetsaktiveringsdata skickades felaktigt till en tredjepartsserver. Observera att ingen person eller data kan behandlas eller identifieras så det finns inget att oroa sig för. Förmodligen har detta problem rättats redan i februari genom att göra det här: byt klienten till rätt landsvariant.

Nokia 7 Plus-delen av det problematiska partiet har redan fått nämnda fix. Inga andra Nokia-telefoner har dock påverkats. HMD Global vill försäkra allmänheten att information som samlas in från Nokia-telefoner sparas på ett säkert ställe.

KÄLLA: Nokia