HTC Viveport Arcade, arkadens virtuella verklighet, debuterar

HTC Vive Eclipse kan vara ett nytt VR-headset, men för vilken plattform?

Presenterades för första gången i november förra året HTC Viveport Arcade gör nu sin officiella debut. Plattformen optimerad för att ta med spel och upplevelser till virtuell verklighet inne i spelrum och temaparker öppnar sedan battendi

Viveport Arcade det är ett ekosystem, uppenbarligen kopplat till HTC Vive-visaren, som erbjuder exklusiva distributionskanaler för programvara, både för dem som köper och för dem som säljer. Faktum är att målet är att underlätta distributionen av virtuell verklighet även utanför hemmet, där det bland annat fortfarande kämpar för att ta fart.

LÄS OCH: 3DWA öppnar, en helt italiensk virtual reality-lekplats

Handlare kommer därmed att kunna göra spel och andra VR-upplevelser tillgängliga för sina kunder och utvecklare kommer att kunna skapa dem optimerade produkter för detta område, därför lättare att tjäna pengar, även om det också kommer att vara möjligt att erbjuda produkter som är utformade för att användas i vardagsrummet.

Om det är sant att inte alla är villiga att spendera för att ta hem det dyra paketet för att komma in i virtuell verklighet från PC, det är kanske sant att några timmar i arkaden kan vara ett bra sätt att introducera denna teknik för allmänheten.

Källa: Venture Beat