Huawei slog ytterligare ett slag då ARM avbryter affären med det

Huawei slog ytterligare ett slag då ARM avbryter affären med det

Huawei har fått ytterligare ett stort slag eftersom ett annat företag enligt uppgift avbryter affärer med det kinesiska företaget.

ARM har berättat för sin personal att det stoppar sin verksamhet med Huawei, ett drag som kommer som ett resultat av det senaste amerikanska handelsförbudet. Enligt ARM har berättat för sina anställda att pausa “alla aktiva kontrakt, stödrättigheter och alla pågående uppdrag” med Huawei. Ett internt företagsnotering noterar att dess design inkluderar “amerikansk ursprungsteknik”.

I ett uttalande sa ARM att det “följer alla de senaste regler som anges av den amerikanska regeringen.”

Huawei utfärdade ett eget uttalande om saken och sa: “Vi värdesätter våra nära relationer med våra partners, men erkänner trycket som vissa av dem är under, som ett resultat av politiskt motiverade beslut. Vi är övertygade om att denna beklagliga situation kan lösas och vår prioritet är att fortsätta leverera teknik och produkter i världsklass till våra kunder runt om i världen. “

Detta är ytterligare ett stort slag för Huawei, eftersom ARM: s chipdesign används av företag för att göra sina mobila processorer. Detta inkluderar Huawei, som använder ARM-design för att göra sina Kirin-processorer. Utan ARM-design kommer Huawei att ha mycket svårt att tillverka processorer för sina smartphones.

I en ny rapport sägs att Huawei har lagrat tillräckligt med marker och andra komponenter för att hålla det igång i tre månader. Men om detta amerikanska handelsförbud pågår länge kan Huawei ha mycket svårt att hålla sin smartphone-verksamhet igång.

I andra nyheter har den brittiska operatören EE dragit Huawei-telefoner från sitt kommande 5G-lanseringsprogram. “Vi har satt Huawei-enheterna på paus tills vi har mer information”, säger Marc Allera, chef för EE-ägare BT: s konsumentavdelning. “Tills vi har den information och det förtroende som säkerställer att våra kunder får support under sina enheters livstid har vi Huawei-enheterna i paus.”