Huawei, Xiaomi vikbara telefoner kan också använda Ultra-Thin Glass

Huawei Mate Xs

Samsung och Motorola är kanske de enda stora OEM-tillverkarna vi säljer kommersiella hopfällbara telefoner. Det kan finnas andra som arbetar på sina egna vikbara enheter men för tillfället måste vi vänta på stora meddelanden. Både Samsung och Motorola utvecklar redan sina andra generationens hopfällbara telefoner. Galaxy Fold 2 kommer att introduceras någon gång i augusti medan Motorola Razr 2 kan försenas till år 2021. Så mycket har sagts om den vikbara telefonkategorin och vi kan inte vänta med att se nya modeller från andra stora märken som Xiaomi och Huawei.

Huawei har redan Mate X och Mate XS men de gör inte mycket buller. Specifikt tjänar Huawei Mate Xs inte pengar och orsakar till och med att OEM tappar mer. De bästa kinesiska OEM-tillverkarna och Xiaomi tros fortsätta med sina planer för nya vikbara. Deras kan vara mer lik Samsungs med användning av ultratunt glas.

Du förstår, tillståndet för vikbara skärmpaneler är ännu inte perfekt. Det är fortfarande i ett tidigt skede men vi vet att branschen kommer dit någon dag.

De två företagen sägs redan ha beställt ett ultratunt glas (UTG). Det borde vara bättre än vad som finns på Samsung Galaxy Z Flip som levereras med ett plastskikt. Det finns en möjlighet att Huawei och Xiaomi också kommer att dra nytta av Samsungs lösning men med ytterligare förbättringar.

Vi kommer ihåg att Xiaomi fällbart telefonpatent med en roterande kamera visades upp förra månaden. Intressant nog hörde vi innan en Xiaomi-vikbar clamshell-smartphone kan använda skärm från LG. En tidig design av en Xiaomi-vikbar telefon visade till och med ett popup-Penta-kamerasystem. När det gäller Huawei har den många planer som nästa modell som kommer med en 65 W snabbare laddningsteknik och naturligtvis en bättre, mer lyhörd och mer hållbar hopfällbar skärm. Låt oss vänta och se efter relaterade uppdateringar från de två.