Hur lösenordsskyddas alla filer & amp; Mapp i Android

 Hur lösenordsskyddas alla filer & amp;  Mapp i Android

[dropcap]D[/dropcap]ata i din Android behöver skydd, och idag skrev vi en användbar artikel som hjälper dig att lösenordsskydda alla filer och mappar i din Android. Vi har nämnt tre arbetsmetoder för att lösenordsskydda alla filer och mappar i din Android-smartphone.

Dags att tillhandahålla kryptering till dina filer och mappar på din Android-lagring. I Android finns det många personuppgifter som kan nås av alla obehörig person. Detta beror bara på att din Android-data är öppet sparad i din filutforskare som inte är krypterad eller skyddad med krypteringsmetod och därmed kan alla få tillgång till dina filer. Så vi diskuterar metoden för att skydda dina filer på din Android-enhet. Följ den kompletta guiden som diskuteras nedan för att fortsätta.

Läs också: Hur man döljer viktiga filer och mappar i Android utan någon app

Hur lösenordsskydda filer och mappar i Android

Säkra dina Android-data med lösenord2

Här kommer vi att diskutera en cool Android-app som låter dig lösenordsskydda filer på din Android. Och allt du behöver är ett lösenord för att öppna filen på din enhet. Så följ stegen nedan för att fortsätta.

Läs också: Hur man visar dolda filer och mappar i Android

Steg för att säkra dina filer med lösenord i Android:

Steg 1. Först och främst på din Android-enhet, ladda ner och installera den coola appen File Locker.

Mapplås androidMapplås android

Steg 2. Nu efter installationen, starta den i din Android och du kommer att se alla filer och mappar på Android-lagring där.

Säkra dina filer med lösenord i AndroidSäkra dina filer med lösenord i Android

Steg 3. Bläddra nu till filerna som du vill låsa med det här verktyget.

mapplås app gratis nedladdningmapplås app gratis nedladdning

Steg 4. Klicka på filen och välj alternativet Låsa där. Nu måste du ange lösenordet där för filen som du ska säkra med det verktyget, ange lösenordet igen i ett annat fält och klicka på lock alternativ.

Säkra dina filer med lösenord i AndroidSäkra dina filer med lösenord i Android

Läs också: Hur man döljer SMS på Android för att hålla dina meddelanden privata

Det är allt! du är klar, nu blir den valda filen skyddad med lösenordsskydd och behöver alltid ett lösenord för att öppna filen i din Android.

# Använda mapplås för att låsa mappar

Säkra dina filer med lösenord i AndroidSäkra dina filer med lösenord i Android

Folder Lock låter dig lösenordsskydda dina personliga filer, foton, videor, dokument, kontakter, plånbokskort, anteckningar och ljudinspelningar i Android-telefoner. Appen har ett rent och trevligt gränssnitt. Du kan också överföra filer från Galleri, PC / Mac, kamera och webbläsare.

Funktioner i mapplås:

Skydda privata foton Dölj känsliga videor och bilder Lösenordsskydda hemligt ljud Lås viktiga dokument Skriv säkra anteckningar Spela in röstinspelningar och memo i hemlighet

Hur man använder mapplås?

Steg 1. Först och främst ladda ner och installera appen Mapplås på din Android-smartphone och kör den. Du måste ange ett lösenord först.

Mapplås androidMapplås android

Steg 2. Nu kommer du att se många alternativ, välj det alternativ du vill ha. Om du vill dölja foton, välj sedan fotot och lägg till det i Mapplås och dölj det. Samma sak gäller även andra filer och mappar.

bästa appen för att dölja fotonbästa appen för att dölja foton

Steg 3. Om du vill ta bort bilderna eller filerna väljer du bara filen och väljer “Ta bort”

Säkra dina filer med lösenord i AndroidSäkra dina filer med lösenord i Android

Det är allt! Du kan nu enkelt dölja dina filer och andra mappar med den här appen.

Läs också: Så här hittar du och tar bort dubbletter av filer i Android

#Använda miniräknare

Idag ska vi dela ett annat trick som låter dig dölja dina filer och mappar i Android. Vi kommer att använda “Smart Hide Calculator” som är en fullt fungerande räkneapp men med en liten twist. Den här appen är faktiskt ett valv där du kan lagra bilder, videor och dokument.

Steg 1. Först och främst måste du ladda ner och installera appen Smart Hide Calculator på din Android-smartphone.

Steg 2. En nedladdad, starta appen och där måste du ställa in lösenordet som du kommer att använda för att låsa upp dina dolda filer.

hemlig mapp app androidhemlig mapp app android

Steg 3. Nu måste du skriva in ditt lösenord igen. Nu ser du en fullt fungerande miniräknare på skärmen.

Använda miniräknareAnvända miniräknare

Steg 4. Om du behöver ange valvet skriver du helt enkelt ditt lösenord och trycker sedan på ‘=’ för att komma åt valvet.

bästa appen för att dölja bilder och videor på Androidbästa appen för att dölja bilder och videor på Android

Steg 5. När du väl har gått in i valvet ser du alternativ som ‘Dölj filer’, ‘Ta bort filer’, ‘Frysa appar’ etc.

bästa hemliga mappappenbästa hemliga mappappen

Steg 6. Välj nu bara de filer du vill dölja.

Använda miniräknareAnvända miniräknare

Det är allt! du är färdig. Om du vill visa några filer går du helt enkelt till valvalternativet och väljer sedan alternativet “Ta bort filer” och därifrån kan du visa filer.

Använda Gallery Vault

Tja, Gallery Vault är en annan imponerande app som kan hjälpa dig att dölja foton och videor på din Android-smartphone. Det fantastiska med Gallery Vault är att det kan kryptera bilder och videor som du lagrar på Gallery Vault. Inte bara det, men GalleryVault kan också dölja sin appikon för att undvika upptäckt. Så, låt oss veta hur man använder Gallery Vault för att dölja foton och videor på Android.

Steg 1. För det första, ladda ner och installera Gallery Vault på din Android-smartphone. Du kan hämta hämtningslänken härifrån.

Gallery Vault - Android-filskåpGallery Vault – Android-filskåp

Steg 2. När du har laddat ner öppnar du appen. I den första lanseringen kommer appen att be dig ge några få behörigheter. Se till att bevilja alla behörigheter, annars fungerar inte appen. Nu kommer verktyget att be dig att göra det ställa in PIN eller Mönsterlås.

Steg 3. Du kommer nu att se appens huvudgränssnitt och det kommer att be dig att lägga till filer. Nu måste du välja den filtyp som du vill dölja. Till exempel har vi valt ‘Bilder’

Använda Gallery VaultAnvända Gallery Vault

Steg 4. Nu visar appen dig alla bilder som hade lagrats på din lagring. Välj de bildfiler som du vill dölja och klicka på ‘Lägg till’

bästa Android-filskåpbästa Android-filskåp

Steg 5. När du är klar får du frågan om du vill dölja appikonen eller inte. Klicka helt enkelt på ‘Göm dig nu’ för att dölja Gallery Vault-ikonen.

Gallery Vault - bästa appen för att dölja bilder och videor på AndroidGallery Vault – bästa appen för att dölja bilder och videor på Android

Steg 6. Nu när du vill komma åt den dolda filen måste du ange PIN-koden eller mönstret som du har ställt in. Om din ikon är dold måste du komma åt appen via System Inställningar> Appar> Gallerivalv.

Det är det, du är klar! Så här kan du lösenordsskydda alla filer och mappar i Android med hjälp av Gallery Vault.

Liknande appar:

# 1 FileSafe – Dölj fil / mapp

FileSafe - Dölj fil / mappFileSafe – Dölj fil / mapp

Med FileSafe – Dölj fil / mapp kan du enkelt dölja, låsa dina filer, mappar och komma åt dem enkelt med en hemlig PIN-kod. Nu kan du enkelt dela din telefon utan att oroa dig för integritet. Enkelt att använda File Manager / Explorer-liknande gränssnitt för att bläddra bland filer.

# 2 Mapplås Avancerat

Mapplås AvanceratMapplås Avancerat

Folder Lock® Advanced är en mer sofistikerad version av Folder Lock 1.6 för Android, med bättre grafik, nya funktioner och övergripande prestanda. Introduktion till Gallerilås, som krypterar dina foton och videor. Du kan också säkra ljud, dokument, plånbokskort, anteckningar och andra typer av data på din Android-telefon.

# 3 Göm bilder och videor – Vaulty

Dölj bilder och videor - VaultyDölj bilder och videor – Vaulty

Denna app låter dig dölja dina bilder och videor. Detta döljer inte mapparna eller någon annan typ av filtillägg. Om du är orolig att människor kan snoka i din smartphone eller surfplatta är det här den måste-appen, så att du kan dölja bilder och videor och sedan se dem inifrån appen.

# 4 AppLock

AppLockAppLock

AppLock kan låsa Facebook, Whatsapp, Galleri, Messenger, SMS, Kontakter, Gmail, Inställningar, inkommande samtal och vilken app du än väljer. Förhindra obehörig åtkomst och skydda integriteten. Säkerställa säkerheten. Det kan även dölja bilder och videor också.

Läs också: Hur man spelar in slow motion-videor på alla Android-enheter

# 5 Säker mapp

Säker mappSäker mapp

Säker mapp är en av de bästa mappskåpsprogrammen som du kan använda på din Samsung Smartphone. Appen är utvecklad av Samsung för sin smartphone och den använder den försvarsklassade Samsung Knox säkerhetsplattformen för att skapa ett privat utrymme som är krypterat med ett lösenord. Så du kan använda det privata utrymmet för att låsa, filer och mappar.

# 6 Privat zon

Privat zonPrivat zon

Private Zone är en annan fantastisk app som låter dig låsa appar för att förhindra intrång. Med Android-appen Private Zone kan du skydda din privata information genom att dölja foton och videor och viktiga filer i vår privata zon.

# 7 Filskåp

ArkivfackArkivfack

File locker är en av de bästa och säkra fillockerappen som Android-användare skulle älska att ha. Appen ger användarna ett enkelt sätt att skapa ett privat utrymme på din enhet där viktiga data inklusive filer och mappar kan lagras. En annan bästa sak med File Locker är att det också kan låsa foton, videor, dokument, kontakter, ljudinspelningar.

# 8 Norton App Lock

Norton App LockNorton App Lock

Norton App Lock är ett annat ledande applås i listan som kan låsa appar med ett lösenord. I grund och botten är det ett applås som tillåter användare att lägga till lösenordssäkerhet till appar som inte har det. Bortsett från det kan Norton App Lock också låsa privata data och foton från inkräktare.

Så ovan handlar allt om Lösenordsskydda alla speciella filer och mappar i Android. Med den här metoden kan du enkelt säkra alla filer eller mappar på din Android-smartphone. Så säkra helt enkelt filerna och vara säkra. Hoppas att du gillar vårt arbete, fortsätt dela med andra också. Lämna en kommentar nedan om du har några relaterade frågor med detta.