Hur man förhindrar att vissa foton dyker upp i Androids galleri

Hur man förhindrar att vissa foton dyker upp i Androids galleri

Nu kan du förhindra att vissa foton dyker upp i Androids galleri eller Google Foton med det enkla namnbytet som enkelt döljer alla foton. Så följ upp guiden nedan för att fortsätta.

Att visa upp alla dina bilder i ditt galleri skulle inte gillas av någon anledning att vara en som du ska hantera din enhet med vänner, kompisar etc. Om du inte vill se de irriterande bilderna inne din enhet tog igenom de sociala medierna, då måste du leta efter något sådant sätt genom vilket du kan filtrera bort dem från ditt galleri. Lyckligtvis finns det metoden genom vilken bilderna lätt kan filtreras bort i galleriet, och även samma kan göras på Google Photos. På så sätt skulle alla dessa bilder bara visas i galleriet, och de Google-foton som du skulle bestämma och alla de andra bilderna kommer inte bara att komma överallt i alla fall. För att ändra din enhet med funktionaliteten följer du bara metoden som skrivs i den här artikeln och tillämpar den därmed. Gå och gör det nu!

Läs också: Topp 6 bästa VPN för Android att bläddra anonymt

Hur man förhindrar att vissa foton dyker upp i Androids galleri eller Google Foton

Metoden är ganska enkel och enkel, och du behöver bara följa nedan steg för steg guide som diskuteras nedan för att fortsätta.

Läs också: Topp 3 bästa metoder för att låsa upp eller kringgå onlineundersökningar

Åtgärder för att förhindra att vissa foton dyker upp i Androids galleri eller Google Foton

Steg 1. Först och främst måste du notera att du har Solid File Explorer eller någon annan relevant filhanteringsapp installerad på din enhet. En annan sak att fokusera på är att skapa en säkerhetskopia av dina Google-foton om du också kommer att dölja allt detta. Detta är nödvändigt eftersom du skulle behöva flytta upp bilderna till vissa mappar och i händelse av felaktig hantering kanske du förlorar dina bilder.

Steg 2. Öppna File Manager på din enhet och skapa sedan den nya mappen och namnge den till vad du vill. För tillfället kommer vi att namnge det som dolt så att det lätt kan bestämmas. Om du ska dölja dina filer i någon annan angiven mapp, se till att du kan hoppa över det här steget.

Förhindra att vissa foton dyker upp i Androids galleri eller Google Foton

Steg 3. Öppna den nya mappen som du just skapade eller den befintliga mappen där du vill spara dina bilder. Tryck på + ikonen eller knappen och välj sedan alternativet Ny fil och namnge den nya filen som “.nomedia“. Den här filen ska återspegla galleriapparna från att inte skanna några av de foton eller media som placerats i.

Förhindra att vissa foton dyker upp i Androids galleri eller Google FotonFörhindra att vissa foton dyker upp i Androids galleri eller Google Foton

Steg 4. Den nya filen du skulle skapa skulle försvinna så snart och det här är inte ett slags problem utan är vad som ska ske. För att se upp filerna och media som placeras i den specifika mappen måste du specificera att de ska läsas av filutforskaren så att du kan öppna dem i den. För det ställer du bara in alternativet Visa dolda filer i din filhanterare.

Steg 5. Placera bara filerna och bilderna i den nyskapade mappen eller någon specifik mapp som du valt för att slå upp bilderna. Bilderna som placerades skulle inte visas i någon av Gallary-apparna eller mediaapparna. Med den här metoden skulle du också försumma att bilderna också visas i Google Foto!

Läs också: Topp 3 bästa metoder för att låsa upp eller kringgå onlineundersökningar

Alternativa appar

# 1 Keepsafe Photo Vault

Keepsafe skyddar personliga foton och videor genom att låsa dem med PIN-skydd, fingeravtrycksautentisering och militär kryptering. Det är det bästa stället för att dölja personliga bilder och videor.

# 2 Gallerilås (Dölj bilder)

Gallerilås dölj bilder och videor och det är en app som absolut behövs för att skydda den personliga integriteten. Produkten är en av de mest populära apparna i världen och är en av de 10 bästa appar som säljs på Google Play.

# 3 Gallerilås – Lås foton och dölj videor

Appen hittades inte i butiken. 🙁

Gallery Lock-Hide Pictures & Videos är en lätt men kraftfull sekretessskyddsapp för att dölja och kryptera bilder och videor bakom lösenordet. Med Gallery Lock-Hide Pictures & Videos kan du låsa alla dina bilder och videor.

# 4 Secure Gallery (Pic / Video Lock)

Secure Gallery kan dölja bilder och videor för att skydda din integritet med ett lösenord eller mönster! Detta är en fantastisk Android-app som låter användaren dölja foton och videor från galleriet.

Läs också: Topp 40 bästa och mest populära torrentwebbplatser 2017

Så nu har du äntligen fått upp metoden genom vilken du kan filtrera bort bilderna från ditt enhetsgalleri eller Google Foton och bara låta bara de bilderna visas där du vill visas där uppe. Observera att de andra bilderna som du har uteslutit också skulle kunna nås utan via vilken filhanterare som helst och inte direkt via galleriappen. Du behöver inte vara rädd för att förlora några av dina bilder eftersom metoden är helt säker!