Hur man kalibrerar ditt bärbara batteri

Hur man kalibrerar ditt bärbara batteri

Dess tid att öka din bärbara datorns batteribackup genom att kalibrera ditt bärbara batteri. Vi köpte en cool lösning för att öka din bärbara datorns batteribackup. Du behöver bara följa några metoder som hjälper dig att kalibrera ditt bärbara batteri. Gå igenom inlägget för att veta om det.

[dropcap]W[/dropcap]den gången batteribackupen på den bärbara datorn fortsätter att minska. Allt på grund av felaktig laddning och urladdning som ändrar den initiala kalibreringen av batteriet och batteribackupen minskar. Men oroa dig inte, vi är här, vi är en cool lösning för att öka din batteribackup. Du måste ha provat många sätt att öka batteribackupen, men det bästa är att kalibrera ditt bärbara batteri till sitt bästa steg. Detta kommer att resultera i bättre komplett laddning och resulterar i bättre backup av batteriet. Och för det är det bara att följa vår enkla guide som diskuteras nedan för att fortsätta.

Läs också: Hur man kör iOS-appar på Windows PC och bärbar dator

Så här kalibrerar du ditt bärbara batteri

Metoden är väldigt enkel och kräver inget verktyg, du behöver bara följa steg-för-steg-guiden som jag ska diskutera direkt nedan.

Läs också: Topp 10 fantastiska häftiga prylar och enheter för Windows-bärbar dator

# 1 Ladda batteriet till max

Ladda batteriet till max

Först och främst måste du ladda ditt bärbara batteri till 100% och det kan ta timmar beroende på din bärbara dator. Och efter att den har gått till 100% förblir din bärbara dator inkopplad de närmaste 2 timmarna, så laddar ditt bärbara batteri helt upp till sitt max.

# 2 Ställa in energialternativ

Ställa in energialternativStälla in energialternativ

Nu måste du ändra strömalternativet på din Windows-dator och för det måste du klicka på batteritecknet i systemfältet längst ner och klicka sedan på Mer batteri alternativ och aktivera sedan Balanserad och ändra sedan planinställningar och ställ in aldrig för alla på batteri. Och gör det också i avancerade inställningar.

Ställa in energialternativStälla in energialternativ

# 3 Ställa in alternativ för viloläge och låg batterinivå

Ställa in viloläge och lågt batteriStälla in viloläge och lågt batteri

Nu kommer du att konfigurera viloläget som kommer att finnas i Strömalternativ -> Ändra planinställningar -> Avancerade inställningar -> Batteri -> Ställ in viloläge. Detta gör att du kan göra din dator i viloläge när den stängs av på låg batterinivå. Nu under låg batterinivå ställa in allt som aldrig och på en kritisk nivå kan du ställa in det till 5%.

# 4 Låt batteriet laddas ur

Låt batteriet laddas urLåt batteriet laddas ur

Nu måste du ladda ur batteriet till dess kritiska nivå och det kan du göra genom att antingen använda din bärbara dator till fullo eller förbli din bärbara dator påslagen som sådan och efter några timmar fortsätter batteriet att minska och då kommer din bärbara dator att vila i viloläge nivå. Efter batteriet är helt lågt, ladda din bärbara dator till 100% och då Återställ alla inställningar som du har ändrat.

Det är allt! du är klar, nu ser du den faktiska skillnaden mellan din tidigare batteribackup och backup efter att ha gjort detta.

Läs också: Hur du spårar din borttappade eller stulna bärbara dator

Använda smartare batteri:

Smartare batteriSmartare batteri

Smartare batteri är ett batteriövervakningsverktyg för bärbara datorer som är avsedda att förse dig med all batteridata för att förlänga dess livslängd och spara energi. Den visar utvecklingen av batteriets kapacitet under laddnings- / urladdningscyklerna och beräknar några viktiga batteriparametrar, såsom slitnivå och urladdningscykler.

Det finns statistisk information för det första systembatteriet: Slitnivåer, full urladdningscykler, användningstid och andra kalibreringsvärden, de ger dig en fullständig bild om batteriets livslängd. För att hålla dessa data korrekta måste verktyget hållas igång hela tiden på din dator, med det första batteriet valt.

Notera: Smart Battery hjälper dig bara att göra kalibreringsprocessen genom att trycka på belastningen i systemprocessorn, ändra skärmens ljusstyrka och öka hårddiskaktiviteten för att få ditt batteri att rinna snabbare under en kalibreringsprocess.

Läs också: Topp 12 enkla sätt att öka batteriets livslängd på bärbara datorer

Använda batterivård:

Bildkälla: SoftpediaBildkälla: Softpedia

BatteryCare är en mjukvara som skapats för att optimera användningen och prestanda för den moderna bärbara datorns batteri. Den övervakar batteriets urladdningscykler och hjälper till att öka autonomin och förbättra livslängden. Funktioner. Batteriets urladdningscykel övervakning.

Normalt rekommenderar BatteryCare användare att göra en kalibreringsprocess efter att batteriets kapacitet har använts 30 gånger. Du kan dock ställa in BatteryCare så att du meddelar dig om batterikalibrering efter ett visst antal urladdningscykler.

Programvaran i sig kan inte utföra kalibreringsprocessen. Detta program hjälper dig dock att utföra en kalibreringsprocess och låter dig se resultaten på ett mer effektivt sätt. Detta enkla verktyg låter användare övervaka sitt bärbara batteri och konfigurera det korrekt.

Läs också: Hur låser och låser du upp din dator med USB Pendrive

Så ovan handlar allt om Kalibrera bärbar datorbatteri. Med detta kan du enkelt öka din bärbara batterisäkerhetskopiering och prestanda för att vara stabil under laddning och urladdning. Och med denna batteribackup ökar upp till 30-40%. Hoppas att du gillar den här coola metoden, dela den också med andra. Lämna en kommentar nedan om du har några relaterade frågor med den här artikeln