Hur man säkerhetskopierar & amp; Återställ registerinställningar på Windows PC

 Hur man säkerhetskopierar & amp;  Återställ registerinställningar på Windows PC

Om du har använt Windows-operativsystemet ett tag kanske du vet om registerfilen. Windows-registret är en databas med inställningar som används av Microsoft Windows. Registreringsfilen innehåller konfigurationer för programvara, hårdvaruenheter etc.

Det mesta av den populära programvaran som du använder idag ändrar registervärdena. Ibland skapar fel poster problem med registret. Det är också känt att virus, trojaner och spionprogram orsakar registerfel eftersom de ofta installerar registerposter som är svåra att ta bort.

Säkerhetskopiera och återställ registerinställningar på Windows PC

Om du hanterar registerproblem mer än ofta måste du veta hur du säkerhetskopierar och återställer registerinställningar. Om du säkerhetskopierar dina reg-filer regelbundet behöver du inte oroa dig för korruption i registret. Så i den här artikeln kommer vi att dela några bästa metoder för att säkerhetskopiera och återställa Windows-registret.

1. Använda systemåterställningspunkten

I den här metoden skapar du en säkerhetskopieringspunkt som du kan använda när som helst för att återställa dina systeminställningar. Följ stegen nedan för detta:

Steg 1. Först och främst trycker du på startknappen på din Windows-dator och skriver sedan “återställningspunkt”Och välj sedan alternativet“skapa återställningspunkten“. I nästa dialogruta måste du skapa en återställningspunkt där din säkerhetskopia ska finnas.

Skapa återställningspunkt

Steg 2. Klicka nu på dialogrutan som visas.skapa”-Knappen och välj återställningspunkten där du vill spara alla aktuella inställningar. Se till att komma ihåg destinationsplatsen där din säkerhetskopia sparas.

Skapa återställningspunktSkapa återställningspunkt

Det är det, du är klar! nu har ditt system en återställningspunkt från vilken du enkelt kan återställa inställningarna. Och det kan du helt enkelt göra genom att återställa från en återställningspunkt.

2. Skapa säkerhetskopia av register genom att importera inställningar

Detta är en annan bra metod som hjälper dig att få en zip-fil som du kan spara direkt på någon av dina externa lagringsenheter och från enheten kan du enkelt återställa dem när du behöver. Eftersom detta är det mest bärbara sättet att säkerhetskopiera och återställa. För att skapa detta, följ stegen nedan för att fortsätta.

Steg 1. Tryck först på “Fönster + RPå tangentbordet och skriv sedan Regedit och tryck sedan på enter och registerredigeraren öppnas.

Skriv in 'Regedit'Skriv in ‘Regedit’

Steg 2. Nu kommer dialogrutan Registerredigerare att visas.

Steg 3. Klicka där på “FilOch välj “Exportera”Och välj sedan platsen där du vill lagra zip-filen och tryck på spara.

Klicka på 'Arkiv'> Exportera ‘” width=”303″ height=”402″  data-lazy- src=”https://r4f2t5w9.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2017/04/How-you-can-Backup-and-Restore-Registry-Settings-in-Windows-PC5.jpg”/>Klicka på ‘Arkiv’> Exportera ‘</figure>
<p style=Steg 4. Det är det, du är klar! nu skapas en zip-fil där som innehåller alla dina registerinställningar och du kan enkelt kopiera och klistra in den på vilken annan plats som helst.

Steg 5. För att återställa inställningarna behöver du bara välja Importera från en fil och sedan lokalisera den här säkerhetskopian och alla registerinställningar återställs.

För att återställa gammalt register, klicka på 'Arkiv'> Importera och välj säkerhetskopian” width=”346″ height=”318″  data-lazy- src=”https://r4f2t5w9.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2017/04/How-you-can-Backup-and-Restore-Registry-Settings-in-Windows-PC4.jpg”/>För att återställa det gamla registret, klicka på ‘Arkiv’> Importera och välj säkerhetskopian</figure>
<p>Det är allt!  Du är färdig.  Så här kan du säkerhetskopiera och återställa registerinställningar i Windows 10-dator.</p>
<p>3. Använda verktyg från tredje part</p>
<p>Det finns många tredjepartsverktyg tillgängliga för Windows som kan användas för att säkerhetskopiera och återställa registerinställningarna.  Nedan har vi delat några av de populära verktygen.</p>
<h3>1. RegBak</h3>
<figure id=RegbakRegbak

Det är ett lätt och enkelt verktygsverktyg som låter användare skapa säkerhetskopior av Windows-registerfiler till en plats som de själv väljer. Du kan använda den skapade säkerhetskopieringsfilen för att återställa den vid ett senare datum. Du kan också använda de säkerhetskopior som skapats av Regbak när du kör Windows Recovery Console, vilket gör Regbak till ett perfekt val för alla scenarier för registeråterställning.

2. ERUNTgui

ERUNTguiERUNTgui

Väl. detta är ett annat bästa verktyg som mycket liknar RegBak. ERUNTgui är också ett lätt verktygsverktyg som låter användare skapa säkerhetskopior av sina Windows-registerfiler. Senare användare kan använda säkerhetskopian för återställning. ERUNTgui är ett grafiskt användargränssnitt för den populära registerbackupen och återställer programmet ”ERUNT” skapat av Lars Hederer.

3. Registratorregistreringsansvarig

Registrator Register ManagerRegistrator Register Manager

Det är en avancerad och komplett uppsättning verktyg som gör att du säkert kan underhålla ditt lokala register såväl som registren i ditt nätverkssystem. Denna programvara erbjuder lösningar för säkerhetskopiering och återställning av register, snabb bakgrundssökning och ersättning, en bokmärkesredigerare med kategorier som stöder nyckelfärgning och lägger till beskrivningar i registernycklar och värden, detaljerade egendomssidor, verktyg för enkel navigering.

4. Tweaking.com Registry Backup

Tweaking.com Registry BackupTweaking.com Registry Backup

Det fantastiska med Tweaking.com Registry Backup är att det har ett Windows-reparationsverktyg som kan reparera skadade Windows-filer, register osv. Tweaking.com Registry Backup är dock avsett för säkerhetskopiering och återställning av registerinställningar. Det ger användarna först typer av registerposter som kan användas för att skapa en säkerhetskopia. Så, Tweaking.com Registry Backup är en annan bästa Windows 10-programvara som du kan använda för att säkerhetskopiera och återställa registret.

5. Säkerhetskopiering och återställning av registret

Säkerhetskopiering och återställning av registretSäkerhetskopiering och återställning av registret

Som namnet på verktyget säger är Registry Backup and Restore ett av de bästa gratis Windows 10 register backup & återställningsverktygen som du kan använda just nu. Gissa vad? Registry Backup and Restore behöver mindre än 10 MB för att installeras på din dator. Gränssnittet för Registry Backup and Restore är också ganska rent och det har inga komplicerade inställningar. För att skapa en fullständig säkerhetskopia av Windows-registret behöver användarna bara klicka på “Ny säkerhetskopia” ställa in målmappen och klicka på “Start”. För att återställa, klicka på ‘Återställ’ och leta upp säkerhetskopian av registret.

Så ovanstående guide handlade om hur du kan säkerhetskopiera och återställa registerinställningar i ditt Windows-operativsystem. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela det med dina vänner också.