Hur man sparar internetdata i Windows 10

Hur man sparar internetdata i Windows 10

I korta hack: Ibland förbrukades mina dataplaner omedelbart på några minuter. Jag började undra vad som kunde producera detta? Uppgifterna försvann bara. Så småningom upptäckte jag dessa bästa sätt att spara internetdata i Windows 10. Hoppas att du kommer att tycka om dessa sätt att spara din internetanvändning.

Hur man sparar internetdata i Windows 10

De flesta människor i världen använder nu 3G- och 4G-nätverk för internetanslutning. Eftersom de inte har råd med planer och priser på bredbandsplaner. Och de flesta av nätverken finns med en begränsad mängd bandbredd som vi inte kan tillgodose i dem. Som vi vet är Windows 10 en uppgraderad version av Windows 8.1. När jag har installerat Windows 10 OS på mitt system märker jag att ”Windows 10-applikationer och deras funktioner förbrukar mer internetdata samt bandbredd på systemet”. Om du också möter samma problem med Internet-dataförbrukning har du hamnat på rätt plats här. För att i den här artikeln har jag gett de bästa metoderna som hjälper dig i Internet-data på Windows 10.

Hur man sparar internetdata i Windows 10


Metod nr 1: Ställ in uppmätt anslutning

I den här metoden måste du ställa in din anslutning som Metered. Genom att tillämpa detta kommer Windows aldrig att uppdateras automatiskt. Och detta kommer att medföra mer besparingar för Internetdata. Följ nu stegen nedan för att ställa in

Steg 1 :

Först måste du gå till Inställningsmenyn. Och i inställningarna måste du välja Tab.

Steg 2 :

Nu måste du gå inställningar. Nu i WiFi-inställningar måste du välja din. (I det här fallet väljer jag en WiFi-anslutning som)

Steg 3 :

Klicka nu på menyn. Aktivera sedan Ange som mätad anslutning.

Läs också: Hur man säkert installerar Kali Linux på Android utan root

Metod 2: Stänga av bakgrundsappar

Windows 10 innehåller så mycket installerade appar som körs i bakgrunden vilket orsakar mer konsumtion av internetdata. Så, i den här metoden måste du bara de

Steg 1 :

Först måste du gå i Inställningar, du har valt Meny.

Steg 2 :

I sekretessmenyn måste du välja det som kommer att finnas längst ner på skärmen.

Steg 3 :

I menyn Bakgrundsappar måste du de onödigt appar som förbrukar dina internetdata.

Metod # 3: Inaktivera en enhet

One Drive är en ny specialfunktion i Windows 10 som hjälper dig att lagra dina viktiga eller personliga filer säkert online. Om du inte behöver någon Enhetstjänst bör du inaktivera tjänsten. Eftersom det kommer att konsumera din internetinformation. Följ stegen nedan för att inaktivera One Drive-tjänsten:

Tryck CTR + SKIFT + ESCAPE för att öppna Aktivitetshanteraren. Nu i Aktivitetshanteraren måste du fliken på .
På fliken Startup måste du välja Nu måste du högerklicka på One Drive och den.

Metod # 4: Inaktivera PC-synkronisering

PC-synkronisering är också en annan funktion i Windows 10. Om du inte behöver synkronisera saker i systemet bör du inaktivera PC Sync Service för att spara dina internetdata. Efter, Om du vill ha synkronisering kan du enkelt sätta på den. Följ stegen nedan för att inaktivera PC-synkroniseringstjänst på din Windows.

Gå först till Inställningar och välj sedan Kontomenyn. I konto-menyn måste du välja meny. Nu, i den här menyn måste du synkronisera inställningar.

Metod 5: Stänga av aviseringar

Windows 10 inkluderade också en ny funktion som finns tillgänglig längst ner på skärmen. Aviseringstjänsten visar dig uppdateringar eller meddelanden om bakgrundsappar. Om du inte behöver se någon avisering bör du stänga av tjänsten för att spara förbrukning av internet. Följ mina instruktioner nedan för att stänga av aviseringar.

Du har bara gå till höger i nedre hörnet och högerklicka på Efter, du måste klicka på Inaktivera.

Läs också: 7 säkerhetstips för säkrare internetbankinloggning online?

Sammanfatta: Alla ovan angivna metoder fungerar framgångsrikt och definitivt De hjälper dig att spara mycket mer internetdata i Windows 10. Om du gillar vår artikel efter att ha läst den här. Glöm inte att dela den här artikeln med dina vänner.