Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent

How to Delete Gmail Account Permanently

Om du har beslutat att inte längre använda ditt Gmail-konto kan du välja att ta bort det eller ta bort Gmail-kontot permanent. Innan du tar bort ditt Gmail-konto, kom ihåg att det bara tar bort dina e-postmeddelanden och innehåll som sparats med det Gmail-kontot. Det tar inte bort ditt Google-konto eller annan information som är kopplad till dina konton, till exempel din sida på Google+.

Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent

När du har tagit bort Gmail-kontot kommer du inte längre kunna komma åt det Gmail-kontot inom en snar framtid. Så utan vidare diskussion, låt oss gå direkt till saken. Här är stegen du måste följa för att ta bort Gmail-konto: –

Några viktiga saker att göra innan du tar bort ditt Gmail-konto

Om du har använt ditt Gmail-konto ett tag måste det ha värdefulla data, anteckningar, meddelanden och filer som måste sparas innan du raderar Gmail-kontot. För att spara dessa data ger Google ett enkelt sätt att säkerhetskopiera all din data. Här är stegen du måste följa för att säkerhetskopiera all data: –

  Först och främst är det bara att öppna Google-kontoinställningarna genom att bara gå till accounts.google.comHur tar jag bort Gmail-kontot permanent

  Under fliken Personlig information och sekretess, klicka bara på alternativet “Kontrollera ditt innehåll”.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  När du väl har öppnat klickar du bara på alternativet skapa arkiv.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Välj sedan den information du vill spara och klicka på Nästa.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Nu kan du välja att få en länk via e-post eller bara spara den i molntjänster som Drive, Onedrive eller Dropbox.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Beroende på informationsstorlek tar hela processen en stund.

Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent

För att ta bort Gmail-kontot permanent måste du gå till den officiella Gmail-webbplatsen och sedan logga in på ditt konto. Efter det är det bara att följa steg-för-steg-guiden nedan: –

  Gå till sidan för Google-kontoinställningar.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Bläddra ner till kontoinställningarna och välj sedan alternativet “Ta bort ditt konto eller tjänster”.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Klicka på Ta bort produkter alternativ.
  Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Välj nu det Gmail-konto som du vill ta bort.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Efter det kommer Google att be dig om lösenordet. Ange bara lösenordet och klicka på nästa knapp.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Klicka nu bara på papperskorgen bredvid Gmail.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Därefter anger du bara en annan e-postadress än den som är kopplad till kontot du vill ta bort. Och klicka på knappen Skicka verifieringslänk.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Öppna nu e-postmeddelandet du får från Google och följ upp borttagningslänken i meddelandet.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Välj alternativet Bekräfta borttagning av Gmail Ja, jag vill ta bort xyz@gmail.com-kontot.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Därefter klickar du bara på Ta bort Gmail-konto.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent
  Det är det, ditt Gmail-konto och dina meddelanden är borta.Hur tar jag bort Gmail-kontot permanent

Slutsats

Det är allt! Ovan är stegen du måste följa för att radera Gmail-kontot permanent. Jag hoppas att det här inlägget hjälpte dig att få den information som krävs. Om det hjälpte dig, dela det bara med dina vänner, familj och kollegor. Om du är osäker kan du gärna kontakta oss via kommentarsektionen nedan.