Hyper Drive, den bärbara dockan för MacBook Pro som fungerar med omslag (test)

Hyper Drive, den bärbara dockan för MacBook Pro som fungerar med omslag (test)

Som du kanske vet har jag med en MacBook Pro som min arbetsmaskin dagligen gjort upprepade gånger test av tillbehör och dockor av olika slag som kan öka antalet portar. Jag är nöjd med mina USB-C-kontakter, men det är obestridligt att det i vissa sammanhang är viktigt att ha några fler anslutningar och bland dessa sammanhang finns det verkligen rörlighet. För detta försökte jag med mycket nyfikenhet Hyper Drive, Brandi di Sanho som har producerat utmärkta tillbehör i flera år, blinkar ofta till Apple-bärbara datorer och surfplattor.

Denna Hyper Drive är inget undantag, från och med att den är gjord av metall och passerar genom de två färgerna, samma som den senaste generationen MacBook Pro (grå och silver). Den senaste versionen av tillbehöret Hyper har två USB-C-portar, vilket i princip gör det perfekt för alla de senaste MacBook-enheterna: MBP 15 2016-2019, MBP 13 2016-2020, MacBook Pro 2018-2020 och den allra senaste MacBook Pro 16. Företaget förklarar sedan kompatibilitet med senaste iPad Pro, men som vi kommer att se är frågan faktiskt mycket mer omfattande.

Vi fortsätter snart med att lista portarna, men utan tvekan är den starka sidan med denna Hyper Drive byggkvaliteten och kopplingssystemet. Att inte bara använda två USB-C-portar gör det mer stabilt, men här har vi det också en magnetisk del som förstärker kopplingen, se till att allt är mer solidt och att du inte riskerar att bryta USB-C-kontakterna med en oavsiktlig bump. En inte bara hittad. Dessutom, genom att ta bort den här magnetiska delen kommer det att vara möjligt att ha mer tjocklek, vilket gör denna Hyper Drive till det enda tillbehöret av denna typ som är kompatibelt med MacBook-omslag. När det gäller vår MacBook Pro 16 på vilken en dBrand-hud appliceras är det nödvändigt att ta bort den magnetiska delen, eftersom tjockleken inte längre sammanfaller. I grund och botten har vi en mycket genomtänkt produkt som samtidigt är kompatibel med ett stort antal produkter.

Detta är också sant eftersom det finns i paketet en liten USB-C-förlängningskabel, med en mycket robust platt kabel som gör att du kan använda Hyper Drive som en extern enhet som inte är direkt ansluten till kroppen och därför kompatibel med praktiskt taget alla USB-C-enheter. Vi har försökt med olika Android-smartphones och med iPad Pro, vilket bekräftar vad som just har skrivits. Du kan naturligtvis också använda den med den här konfigurationen med en bärbar dator med en USB-C-port.

Det finns många kontakter tillgängliga. Vi har två USB-C-portar: en stöder 100W kraft och de andra 60W. Båda är bra för laddning och datautbyte, men inte Thunderbolt är det inte möjligt att ansluta en bildskärm. Monitorn kan dock anslutas via HDMI-porten vilket garanterar en utgång i 4K vid 60Hz. De två USB-C-portarna stödjer respektive hastighet på 40 Gbps och 5 Gbps. Sedan hittar vi en SD-läsare, en microSD-läsare och två USB-A-portar på 5 Gbps.

Förutom vad som har sagts finns det också ett vegan läderfodral som gör att du kan bära dessa tillbehör utan bekymmer.

Hyper Drive det är en högkvalitativ och mycket komplett produkt. Priset stiger dock uppenbarligen i enlighet därmed, samtidigt som det är i linje med alternativen för de mest kända varumärkena. Vi pratar om $ 99 på den officiella webbplatsen, till vilken FedEx expressleverans läggs. Det är för närvarande inte tillgängligt på Amazon, men vi planerar att uppdatera artikeln så snart den är.