Hyperloop fortsätter men vem får fördelarna med det?

Hyperloop fortsätter men vem får fördelarna med det?

Bland de olika projekten som faller inom den futuristiska visionen om Elon Musk Hyperloop är också en del av det, ett transportmedel som ser ut som om det kom ut ur en science fiction-film. Den specifika tunnelbanan låter dig faktiskt röra dig genom en vakuumtunnel med en otrolig hastighet på 1 500 km / h.

De senaste nyheterna om Hyperloop går tillbaka till juni, då Musk inledde en tävling öppen för team av ingenjörer från hela världen, som erbjuder möjligheten att ta hand om byggandet av transportkapslarna.

Bakom projektet av Hyperloop emellertid finns det otaliga företag, personligheter och framför allt nystartade företag som, samtidigt som de samarbetar för det gemensamma målet, alla siktar på tronen och de relativa möjligheter som ett sådant innovativt transportmedel erbjuder.

LÄS OCH: Tesla: en sammanfattning av dess historia som tar dig mellan det förflutna och framtiden

Bland huvudpersonerna sticker ut Dirk Ahlborn, 40 år av tyskt ursprung och flankerad av hans italienska ställföreträdare Gabriele Gresta, chef för hans start Ahlborn, och Jim Messina, tidigare biträdande stabschef för Obama som idag också handlar om Hillary Clintons valkampanj.

Som lätt kan förstås är intressena bakom detta innovativa transportmedel många och huruvida science fiction ett tåg som reser snabbare än ljud kan tyckas, de första resorna på Hyperloop kan börja redan 2019.

Faktum är att ingenjörerna som arbetar på Hyperloop redan är 400, samhället har 10 000 personer och investeringar har nått 7 miljoner dollar till vilka ytterligare 50 kommer att läggas till med börsnoteringen planerad till 2016.

Gata: Republiken