Hyunday presenterar en konvoj av automatbilar (video)

Hyunday presenterar en konvoj av automatbilar (video)

Google är inte den enda som arbetar med att automatisera bilar: det är det också Hyunday, den berömda koreanska tillverkaren, har faktiskt presenterat sitt nya projekt om bilsäkerhet med ett imponerande video-, där en bilkonvoj överges av dess förare.

LÄS OCH: Uber kommer att använda självkörande bilar

I det här fallet är emellertid målet som ska visas mycket annorlunda: vi pratar inte om bilar som du kan ange en destination och vänta tills de tar dig dit, men ett slags stresstest som sofistikerade människor utsätts för säkerhetssystem monterad på 2015-versionen av Hyunday Genesis.

I videon startas en rad bilar av deras förare för att följa en lastbil: efter att ha ställt inASCC (Advanced Smart Farthållare), det vill säga den automatiska kontrollen av bilens kryssningshastighet, förarna överger bilarna och hoppar på ett fordon som passerar nära dem.

I ögonblicken som följer är att testaLKAS (kontrollen för körfältunderhåll) och denAEB (automatiskt bromssystem): vi vill inte avslöja detaljer om resultatet av operationen, men vi låter dig följa den spektakulära videon, där dessa system visas som ger sitt bästa.

Om du sedan blir fascinerad av hur och var dessa tester utfördes kan du också titta på video- bakom kulisserna och till den officiella webbplatsen för projektet, där du kan hitta all information du vill ha.