I USA, bio som Netflix: 10 dollar i månaden för en film om dagen, med MoviePass

I USA, bio som Netflix: 10 dollar i månaden för en film om dagen, med MoviePass

Efter pay-per-view och inhemsk streaming kallas den nya revolutionen inom filmindustrin MoviePass. För närvarande tillgänglig endast i USA, den här prenumerationstjänsten tillåter, för $ 9,95 per månad, för att se en film om dagen i ett stort antal biografer över hela landet.

Täckningen vid lanseringen är lika mycket som 91% av amerikanska biografer och den enda begränsningen verkar vara relaterad till typen av film: ingen 3D, IMAX, premiärer eller festivaler, utan bara klassikerna 2D-filmer. Men en riktigt inte dålig möjlighet, med tanke på att kosta av prenumerationen är praktiskt taget den av en biljett.

I sanning MoviePass det har funnits sedan 2011, men har aldrig riktigt exploderat som ett fenomen på grund av för höga priser, vad revolutionerade med prenumerationen bara $ 10 per månad. Tjänstens funktion kretsar kring ett slags uppladdningsbart kreditkort som levereras till användaren inom några dagar efter hans registrering.

LÄS OCH: De bästa TV-apparaterna, listan uppdateras varje månad

När prenumeranten bestämmer sig för att se en film måste de göra en bokning på webbplatsen eller appen MoviePass, vilket fyller på användarens kort med biljettbeloppet. Åskådaren måste göra annat än dyker upp i biljettkontoret och köp entré med hjälp av MoviePass-kortet.

En speciell och genial affärsmodell som fokuserar på stora nummer, köpa biljetter “grossist”, men uppenbarligen inte hittade tjänsten biochefer. AMC, en ledande amerikansk kedja, meddelade stämningar mot MoviePass.

Enligt giganten av teatrar förminskar modellen marginalerna och ger konsumenten enfilmbild billigare än verksamheten kan upprätthålla. Ändå den komplexa mekanismen bakom enkelheten i fasaden av MoviePass det kan vara mycket svårt att sluta.

De omstart av MoviePass, som också började tack vare finansieringen som förvärvades av, verkar ha alla förutsättningar för en Netflix stil boom. Det återstår att se om MoviePass, precis som den stora streamingspelaren, kommer till oss efter dess framgång i utlandet. Vi slår vad om att saken inte skulle missnöja folket för filmfantaster.