IBM avslöjar chip som kan fördubbla prestanda för vilken enhet som helst

IBM avslöjar chip som kan fördubbla prestanda för vilken enhet som helst

Ett ambitiöst IBM-projekt syftar till att 7nm-processen blir verklighet, med vilken det blir möjligt att skapa kraftfullare, kompaktare och energieffektivare enheter

Tillkännagivandet av IBM igår presenterade sitt ambitiösa projekt, vilket ledde till skapande av särskilt avancerade marker, som kan erbjuda, jämfört med för närvarande utbredda system, dubbla prestanda och hälften av energiförbrukningen, med samma fotavtryck.

Tekniken bakom dessa marker är baserad på en ‘7 nm arkitektur och använd en produktiv process begreppsmässigt lik den som antagits idag men som använder en fotolitografisk graveringsprocess med högenergi ultraviolett ljus, och därför med en reducerad våglängd, på en kisel-germaniumlegering.

LÄS OCH: De nya chipsen från IBM når 100 GB / s med kisel och fotonik

Projektet utvecklades i samarbete med andra företag, inklusive Samsung, och är en del av en femårsplan som omfattar tre miljarder dollar investering. För närvarande är allt i en experimentell fas och det är ännu inte klart om och när IBM tillverkningsprocess för dessa chip vid 7 nm startas. För närvarande är det mest konkreta målet att 10 nm, inställt för 2016.

IBM 7-nanometer chip

Utsikterna för sådan teknik är dock verkligen anmärkningsvärda och sträcker sig naturligtvis från vanliga enheter, inklusive smartphones och smartklockor, mer och mer kraftfull och effektiv till extremt miniatyriserade och integrerbara system, som till exempel futuristiska smarta kontaktlinser.

Via: CNET