IBM bildar ett team för att förbättra hjärnan

Den amerikanska militären vill ansluta hjärnor till datorer

Stora företag, forskare och olika nystartade företag; det finns många som tror attartificiell intelligens det kommer att vara den inte alltför avlägsna framtiden för interaktion mellan människa och maskin. Medan Google skulle arbeta med sitt eget projekt också IBM skulle inrätta ett team redo att utnyttja ett konstgjord hjärna.

I själva verket, som rapporterats av MIT Technology ReviewSkulle IBM använda algoritmer för artificiell intelligens för praktiska aktiviteter, såsom analys av satellitbilder. Tekniken i fråga skulle ha utvecklats av Numenta och skulle ha väckt den stora datorns uppmärksamhet tack vare förmågan att replikera den mänskliga hjärnans beteende.

LÄS OCH: Facebook delar sin AI-teknik

Jämfört med annan programvara skulle Numentas algoritm kunna “förstå” datakontext snabbare och lyckas hitta relationer, liknande det som händer i vårt sinne.

IBM-teamet fick i uppdrag att optimera detta artificiell intelligens skulle arbeta för att integrera den i robotsystem, men de potentiella applikationerna är praktiskt taget oändliga och vi är nyfikna (eller inte) att veta vad en konstgjord hjärna i händerna på en jätte som IBM kan vara kapabel till.

Via: Engadget