IBM registrerar patent för en hybrid smartwatch-smartphone-surfplatta

IBM Smartwatch

IBM har alltid varit känt som en av de bästa datortillverkarna i världen under den tid då datorer och bärbara datorer användes i stor utsträckning i olika branscher. Vi vet att marknaden har varit stillastående eller till och med minskat i intäkter, särskilt eftersom smartphones och surfplattor har kommit in på arenan. Android-communityn har inte fokuserat mycket på varumärket och för att vara ärlig var vårt sista omnämnande när vi noterade hur Android-användare bleknar jämfört med iOS-motsvarigheter för Cyber ​​Monday-shopping 2013. IBM var förmodligen en Android-partner tidigare men vi har ingen aning om vad det är att veta, åtminstone när det gäller mobiltelefoner.

En ny uppsättning bilder publicerades av LetsGoDigital. Bilderna visar en speciell smartklocka från IBM som kan förvandlas till en surfplatta och en smartphone. Konceptet bärbar enhet fälls ut i nämnda mobila prylar. Det finns ingen faktisk produkt ännu men IBM har ansökt om patent.

Patentet innehåller en ny elektronisk enhet med en skärm med flera gånger. Det är unikt i den meningen att det kan fungera tre funktioner – som en smartwatch, smartphone och en surfplatta. Så istället för bara en 2-i-1-gadget är den 3-i-1. Vi är dock inte säkra på om en sådan design någonsin kommer att nå produktionen eftersom den verkar vara komplicerad och ambitiös.

IBM tittar på en enhet med en flexibel skärm. Den fälls ut för att bli en större skärm för att fungera som en smartphone. Vik ut det ytterligare så får du en surfplatta. Patentet hänför sig specifikt till en “variabel displaystorlek för en elektronisk displayenhet”. Det är faktiskt ett gammalt patent från 2019 inlämnat till United States Patent and Trademark Office (USPTO).

gjorde 3D-renderingen baserat på informationen. Illustrationerna ger oss en glimt av vad som kan vara smartwatch-smartphone-surfplattan från IBM. Medan de flesta OEM-företag bara tänker på en kombination av smarttelefon-surfplattor, här går IBM vidare med en sådan design. Låt oss bara vänta och se om en när patentet blir verklighet.