Indisk politiker använder ett hologram för sina tal (video)

Indisk politiker använder ett hologram för sina tal (video)

Under valkampanjen är politikerna främst angelägna om hur man når så många väljare som möjligt, och om du trodde att du hade sett dem alla mellan lådor, bussar och campare hade du förmodligen inte tagit hänsyn till det Narendra Modi, Indisk politiker som för nästa val har beslutat att använda sig av hologram.

LÄS OCH: Två män försöker bygga tidsmaskinen

Om det redan i små länder kan vara ett problem att planera olika möten under den begränsade valperioden är det faktiskt ännu mer komplicerat att kunna nå utöver miljarder invånare av Indien. För att övervinna kylan i en tv-länk måste en futuristisk teknik som ett hologram ha verkat vara den självklara lösningen.

Enligt Times of India, uppnås illusionen genom att placera en projektor ovanför scenen som riktar bilderna mot golvet, från vilka de kommer att reflekteras mot vingarna. Bakgrunden mot vilken bilden sedan projiceras är gjord av ett speciellt material, nästan transparent, vilket skapar en illusion av tredimensionalitet.

Som i alla politiska tvister med självrespekt, uppenbarligen kontrovers: denna kommunikationsmetod som är värd den bästa science fiction-filmen kolliderar faktiskt lite med de vanliga problemen i Indien och Narendra Modis kampanj, som bland sina grundläggande punkter, till exempel byggande av badrum i hem, en funktion som endast 66% av bostäderna har.

Under tiden lämnar vi dig till videon av projektionen, verkligen värdig att ses, och till webbplatsen för politiker, som tack vare denna teknik har planerat ett live-möte på över 100 olika platser ikväll kl.

GATA: Gränsen