Inofficiell YouTube-app för Android Auto tillgänglig: som om det fanns behov av andra distraktioner under körning (video)

Android Auto växer mer och mer: nu tillgängligt på över 500 bilmodeller

Det släpptes nyligen den GitHub de inofficiell för utveckling av appar för Android Auto, kallad Aauto SDK. Det tog inte lång tid att se de första komma fram appar skapade av oberoende utvecklare, som vill bidra till utvecklingen av. Som alla verktyg kan dock denna SDK användas både för prisvärda eller åtminstone intressanta och kreativa ändamål, liksom för att skapa programvara potentiellt mycket farligt.

Det är fallet med YouTubeAuto, den första inofficiella YouTube-appen för Android Auto. Som du kan förvänta dig av en app av den här typen, låter den dig titta på videor från den enorma YouTube-katalogen, direkt ombord på din bil. Problemet är att appen inte har en Säkerhetsläge att du inaktiverar videouppspelning (kanske håller musikuppspelning i bakgrunden) medan fordonet är i rörelse, men bara en intetsägande textmeddelande vilket råder dig att hålla ögonen på vägen medan du kör (och om du läser den betyder det att du inte gör det!).

LÄS OCH: Kenwood är en av de första Android Auto-enheterna med trådlös anslutning

I en idealisk värld, befolkad av ansvariga människor, skulle det inte behöva oroa sig, eftersom appen bara kunde användas när fordonet står stilla eller, som en surrogat i Spotify. Synd dock att verkligheten är väldigt annorlunda och tillhandahåller programvara av denna typ som kan omvandla sig till källor till distraktioner potentiellt dödlig för dig själv och andra, det är nog ingen bra idé.

Google kommer sannolikt att komma in i framtiden och lägga ännu mer Android Auto under nyckeln. För tillfället är hoppet dock att oberoende utvecklare kommer att arbeta med en större känsla av ansvar, fortsätter att ge ett värdefullt bidrag utan att ta för lätt ett så viktigt tema som vägsäkerhet.

Via: Android Police