John Legere lämnar styrelsen för T-Mobile för att “följa andra alternativ”

John Legere lämnar styrelsen för T-Mobile för att

Vi har vetat ett tag nu att när T-Mobile-Sprint-sammanslagningen var klar skulle John Legere avgå som VD men skulle hålla fast ett tag i T-Mobile-styrelsen. Idag har det dock avslöjats att han plötsligt lämnar företaget helt.

John Legere meddelade T-Mobile idag att han avgår från T-Mo-styrelsen med omedelbar verkan så att han kan “följa andra alternativ.” T-Mobile avslöjade utträdet i en ansökan till SEC. Han förväntades stanna i styrelsen till 4 juni.

Ansökan tillägger att Legere berättade för T-Mobile att han inte avgick på grund av oenighet med företagets ledning eller styrelse.

Legere gav T-Mobile följande uttalande i sitt meddelande om avgång till T-Mobile:

”Det har varit ett privilegium och en ära att ha lett T-Mobile som VD de senaste sju och ett halvt året och varit styrelse. Och även om jag kommer att lämna styrelsen bara några veckor tidigare än planerat, kan du vara säker på att jag förblir T-Mobils # 1-fan! ”

T-Mobile kämpade som fjärde plats i USA när Legere utnämndes till VD 2012, men han hjälpte till att vända T-Mo med Un-carrier-drag som också orsakade förändringar i den trådlösa industrin. På grund av hans effekt på T-Mobile är många människor nyfikna på vad han ska göra nästa gång, och det intresset kommer bara att förstärkas av denna plötsliga utgång.

Vad tror du är nästa för John Legere?