Konsumentrapporter: Microsoft Surface är död senast för pålitlighet

Consumer Reports: Microsoft Surface is Dead Last for Reliability

Konsumentförespråkarna på Consumer Reports har gett ett fantastiskt slag mot Microsoft: Ideell organisation har dragit sina rekommendationer för Surface-produkter med hänvisning till en branschens värsta misslyckande.

Enligt en Consumer Reports-undersökning av över 90 000 ägare av surfplattor och bärbara datorer kommer uppskattningsvis 25 procent av dem med Microsoft Surface-enheter att uppleva “problem i slutet av det andra året av ägandet.” Denna misslyckande är den sämsta i branschen bland vanliga PC-tillverkare, säger publikationen, och som ett resultat drar den sin “rekommenderade” beteckning för alla Surface-produkter.

“Om du är mycket orolig för hur länge dina produkter kommer att hålla, kan det vara bättre för dig att gå med ett varumärke som har högre förutsagd tillförlitlighet”, säger Consumer Reports elektronikredaktör Jerry Beilinson till Reuters. “Bärbara datorer och surfplattor … tillverkade av Microsoft var betydligt mindre tillförlitliga än de flesta andra märken.”

Microsoft håller inte med slutsatserna från Consumer Reports.

“Varje generation Surface överträffar sina föregångare vad gäller prestanda och tillförlitlighet”, hävdar ett Microsoft-uttalande. ”Ytans avkastning och stödnivåer är i linje om inte lägre än branschgenomsnittet för enheter i samma klass. Vi är engagerade i att säkerställa premium Surface-upplevelsen för alla våra kunder i hela familjen av enheter. ”

Microsoft hade dragit nytta av en märkligt skev serie av positiva redaktionella berättelser i vanliga publikationer på grund av sin upplevda innovation med datorer jämfört med Apple. Jag bestrider faktiskt den uppfattningen och har undrat högt hur någon PC-tillverkare skulle kunna kallas en innovatör när de precis släppte sin första bärbara dator 2017. Mer till sak, andra företag inom PC-industrin har varit innovativa i detta utrymme i flera år.

Men som Consumer Reports noterar är tillförlitligheten hos Apples bärbara och surfplattaprodukter konsekvent den högst rankade av sina läsare. Så oavsett om du tror att MacBooks och iPads är innovativa är de verkligen de mest pålitliga produkterna i sitt slag.

Under tiden befanns Surface-enheterna frysa, oväntat stängas av eller har problem med sina pekskärmar, sa Beilinson till Reuters och noterade att tillförlitlighetsproblemen gjorde Microsoft till “en statistisk outlier jämfört med andra märken.”

Jag väntar fortfarande på den ursprungliga rapporten från Consumer Reports. Det verkar som om de har informerat om några nyheter och Microsoft före publicering.

UPPDATERING: Här är Consumer Reports-skrivningen. “På grund av dess jämförelsevis högre brottfrekvens kan Microsoft-bärbara datorer inte rekommenderas av Consumer Reports just nu”, noterar publikationen.