Lär dig engelska med Amazon Alexa: det senaste projektet från ABA English och MIT (video och foton)

Lär dig engelska med Amazon Alexa: det senaste projektet från ABA English och MIT (video och foton)

Milano den 6 april 2018– Engelska online-skolan ABA engelska och denMassachusetts Institute of Technology (MIT) Auto-Id Lab samarbetat i utvecklingen av en state-of-the-art engelska test interagerar muntligt med användaren i Alexa, Amazons virtuella assistent.

Det engelska testet är den första i Alexa som gör att du kan utvärdera nivån på engelska genom röstigenkänning av den välkända Amazon-virtuella assistenten, som borde vara tillgänglig i Italien i slutet av 2018.

Förutom att bedöma nivån på engelska, har det kan också användas för att öka inlärningsmoment med övningen av och , eftersom det låter dig träna engelska genom att interagera muntligt med Alexa medan du gör andra aktiviteter (matlagning, sport, etc.).

Ett team som består av utvecklare av MIT Auto-Id Lab och lingvister från ABA English Language Lab är grunden för detta innovativa engelska test, som redan finns tillgängligt gratis i sin betaversion på Amazonas onlinebutik runt om i världen. Den finns på Alexa Echo Show-enheten, den mest avancerade assistenten i Echo-serien (tillsammans med Echo Dot, Echo Spot och Echo Look), som inkluderar en 7,4-tums skärm.

De huvuden , eller ja anpassad till den nivå som den upptäcker hos användaren och är utformad för att också samla in information om personens profil, intressen och skäl för att lära sig engelska. På detta sätt lever användaren en helt personlig upplevelse– Varje gång du svarar på en profilfråga går du in på en ny väg med nivå- och profilfrågor som passar dina intressen och preferenser.

Kombinationen av nivåfrågor och personliga intressen på engelska håller användaren engagerad och vaken tills bedömningen är klar. Ju mer av det används desto fler frågor kommer att anpassas till användaren (tack vare). När du utför testet, användaren har känslan av att ha en konversation snarare än att svara på frågor, och att interagera med en ABA engelska lärare snarare än med en maskin. Även om Alexa verkligen är en maskin, ger hennes röst och individuella anpassning av frågorna ett element av “humaniserad” interaktion.

di, är ett test som förbättras med användning, är första steget mot att anpassa engelska lärande innehåll, en växande trend inom online-utbildningssektorn.

Hur fungerar det

Du aktiverar den med din röst, som alla gudar, helt enkelt genom att säga på engelska: “Alexa, start English Test”. I början finns en kort introduktion av, med vilken du interagerar muntligt under hela processen, som ger instruktioner och förklarar hur du svarar på frågorna.

läs varje fråga och möjliga svar. Användaren måste säga bokstaven som motsvarar rätt svar och sedan upprepa meningen eller kompletta svaret. T.ex: .

Under testet vet inte användaren om han svarar på frågorna korrekt, för att undvika modlöshet och övergivande innan han slutför hela utvärderingen. Om personen svarar ett visst antal frågor på nivån felaktigt förblir hans eller hennes bedömning begränsad inom den nivån och under, utan att användaren märker det.

I slutet av testet, kommunicera nivån på engelska som motsvarar studenten. ABA-kursen i engelska bygger på sex nivåer A1-C1 i den gemensamma europeiska referensramen för språkkunskaper (CEFR), därför förklarar den vad studenten kommer att lära sig på den tilldelade nivån, enligt definitionen i CEFR.