LeEco har tänkt om det: sluta expandera till nya marknader

LeEco har tänkt om det: sluta expandera till nya marknader

Dåliga nyheter för alla produktfans LeEco. Det verkar som om det kinesiska samhället inte seglar i alltför lugnt vatten, eller åtminstone är det som händer från en brev än medgrundaren Jia Yueting bjöd in sina anställda för några dagar sedan.

I brevet säger Jia tydligt att företaget befinner sig i en svår ekonomisk period, och av den anledningen kommer han att sluta fokusera påexpansion till andra marknader utanför Kina. Det fanns organisatoriska problem och låg individuell prestation, så det förväntas en kostnadsminskning som kommer att involvera Jia själv, som själv sänker sin lön upp till 1 Yuan, eller cirka 13 eurocent till växelkursen.

LÄS OCH: LeEco LeSEE Pro är en ny självkörande elbil

LeEco har just återvänt från en serie lanseringar och presentationer på amerikanskt territorium som mycket hade fascinerat insiderna, men den här nyheten utgör en allvarlig fråga om företagets framtid, och särskilt om marknadsföring av sina produkter utanför Kina. Samhället tog förmodligen ett steg längre än benet och får nu konsekvenserna. Är det kanske anledningen till att företag som Xiaomi inte är intresserade av att expandera till Amerika och Europa?

Via: The Verge