LG introducerar OLED / Super UHD TV-serien 2018: smartare än deras ägare! (kanske)

 LG introducerar OLED / Super UHD TV-serien 2018: smartare än deras ägare!  (kanske)

LG fokuserar inte bara på skärmkvaliteten på sina TV-apparater, utan också vad som finns i dem, ochartificiell intelligens det kunde bara vara hans första oro. Så här, på CES 2018, kommer LG att introducera i sina nya OLED är SUPER UHD TV, processorn ThinQ®, dedikerad exakt till artificiell intelligens, och också en mer avancerad bildprocessor, jämfört med den nuvarande generationen, kallad α9.

Vad menas med AI på en TV? Först och främst möjligheten att kommunicera med själva TV: n, även genom Google Assistant. Det är också TV: n som tack vare ThinQ kan bli en nav för att kontrollera alla dina smarta hem-enheter, såsom luftkonditioneringsapparater, glödlampor, högtalare, kylskåp, konsoler, robotdammsugare, luftrenare och mer som kan anslutas via Wi-Fi eller Bluetooth.

Exemplen som ges sträcker sig från “visa mig alla filmer med den här skådespelaren” till “visa mig yogavideor”, men mer komplexa och speciella interaktioner kommer också att vara möjliga, till exempel “sök efter ljudspåret till den här filmen” eller “stäng av TV: n när detta slutar. program ”utan att behöva ange namnet på den aktuella showen.

LÄS OCH: LG V30, företagets topp

Å andra sidan, Alpha 9, särskilt tillgängligt på OLED-modeller, kommer ytterligare att förbättra visuell kvalitet. Djupa svarta, levande färger och realistiska detaljer – det här är LG: s förutsättningar / löften. Men inte bara det, för det talar också om en avancerad teknik för brusreducering, vilket vi tycker är särskilt användbart för strömmar som inte är i högupplösning. Dessutom stöder Alpha 9 höga bildhastigheter (HFR), upp till 120 fps, vilket kommer att uppskattas särskilt i mer actionscener eller sportinnehåll.

Och bara för att sätta glasyren på kakan kommer LG: s nya OLED- och SUPER UHD-TV-apparater att stödja 4K Cinema HDR, som som namnet antyder lovar en riktig filmupplevelse med ett maximalt dynamiskt omfång (stöds Dolby Vision, HDR10 red HLG – Hybrid Log-Gamma). Slutligen, på ljudfronten, har vi Dolby Atmos objektbaserat surroundljud, för att göra ljudet lika “vackert”.

Specifika modeller, tillgänglighet och (kanske) priser kommer att meddelas om några dagar på CES i Las Vegas, men LG: s lokaler / löften är verkligen bra.

Källa: LG