LG släpper 5G dubbel skärm V50 ThinQ i Korea senast den 10 maj

LG släpper 5G dubbel skärm V50 ThinQ i Korea senast den 10 maj

Förmodligen för att dra nytta av förseningarna från sina konkurrenter som Samsung och Huawei kommer LG enligt uppgift att släppa sin egen hopfällbara dubbla skärmsmartphone, V50 ThinQ i Sydkorea senast den 10 maj. Bortsett från den förväntade (och fruktade) skärmen kommer detta att också vara LG: s första 5G-smartphone. Trots det faktum att 5G-anslutning fortfarande är väldigt mycket i början, anser den koreanska OEM-tillverkaren att de måste dra nytta av allmänhetens intresse för 5G-smartphones innan den avtar.

LG V50 ThinQ tillkännagavs i februari innan Mobile World Congress startade. Det tog tre månader innan enheten släppte marknaden eftersom de var tvungna att vänta på att den inhemska 5G-tjänsten faktiskt skulle fungera, annars är 5G-aspekten av telefonen värdelös. Enligt Business Korea har de enligt uppgift nått en överenskommelse med tre lokala mobiloperatörer och så kommer lanseringen den 10 maj att ske.

En av anledningarna till varför de är angelägna om att ta med V50 ThinQ till användare är att dra nytta av det faktum att de närmaste konkurrenterna för både den hopfällbara skärmen och 5G-enheterna försenar deras släpp av olika skäl. Beslutet att lansera före Samsung och Huawei kan vara både bra och dåligt för varumärket. Det kommer att bli bra eftersom de kommer att bli de första på marknaden men det kan vara dåligt om människors frustrationer över 5G, som fortfarande är i sin linda, kommer att förknippas med deras användning av LG 5G-smarttelefonen.

När det gäller den vikbara telefonaspekten är LG tillräckligt säker på att släppa den mitt i problemen med Samsungs Galaxy Fold som tvingade dem att försena lanseringen. LG tror att deras enhet kommer att tilltala mobilspelare som kan använda en skärm som kontroller och den andra som den faktiska spelskärmen.

om du bor i Sydkorea och du har pengar att spara, måste du avsätta 1.199.000 won eller $ 1.035 för att få LG V50 ThinQ. Priset är brant som förväntat men fortfarande 200 000 vann eller 173 $ lägre än Samsung Galaxy S10 5G 256 GB-varianten.