Liten, elektrisk, smart och med 45 km autonomi: här är den nya Xiaomi-cykeln (foto)

Liten, elektrisk, smart och med 45 km autonomi: här är den nya Xiaomi-cykeln (foto)

Vi är inte längre förvånade över det stora utbudet av märkesprodukter Xiaomi; för några månader sedan hade den kinesiska jätten lanserat en dyr och smart racercykel. Idag kommer han tillbaka med en annan cykel där Qicycle elektrisk hopfällbar cykel, den här gången riktad till pendlaren, med funktioner riktigt intressant även med en pris definitivt mer tillgänglig.

Eftersom det fantasilösa namnet får oss att förstå Elektrisk fällcykel från Xiaomi är en hopfällbar elektrisk cykel; vad namnet inte avslöjar för oss är den riktigt snygga designen (den vann också ett Red Dot Award) och en riktigt inte dålig teknologisk sektor, med tanke på storleken och det faktum att Väger endast 7 kg.

Den lilla elektriska cykeln är placerad i ramens övre rör batterier Panasonic 18650 som kan driva motor från 250 watt (vid 36 V) lovande autonomi på 40-50 km. Tekniken övervakar användarens trampning för att modulera den levererade kraften, medan elektronisk växellåda Shimano.

LÄS OCH: Den första smarta Xiaomi-cykeln är tillverkad av kolfiber och har elektronisk växling

Men funktionerna är inte begränsade till mekanik. Qicycle elektrisk hopfällbar cykel den integrerar många funktioner som kan användas både med den lilla datorn på styret och tack vare anslutning Blåtand, med smartphone-appen. Hastighet, förbrukade kalorier och avstånd är bara några data som kan spåras.

För att komplettera finns det naturligtvis också ett belysningssystem bak och fram LED. Kort sagt, en mycket rik tillgång att vara en “enkel” cykel. Xiaomi faktiskt har den för avsikt att tillhandahålla ett giltigt alternativ till bilen för stadsresor, perfekt för alla eftersom den är i Kina Elektrisk cykel det kommer att kosta 2999 yuan, ungefär 400 euro till växelkursen. Ett riktigt attraktivt pris med tanke på vad det lovar. Synd att ha det in Italien med samma belopp, mellan frakt- och tullkostnader, är det praktiskt taget omöjligt.

Källa: Xiaomi