Magpacemakern tillägnad dem som vill gå ner i vikt

Magpacemakern tillägnad dem som vill gå ner i vikt

Under de senaste dagarna i USA har federala lagar godkänt en dietenhet som fungerar som en pacemaker för magen och som genom att manipulera nervimpulser kan förändra känslan av mättnad eller hunger.

LÄS OCH: Ett flexibelt neuralt implantat kan hjälpa till att behandla förlamning (video)

De Maestro uppladdningsbart system, utvecklat av EnteroMedics är den första anordningen för att behandla fetma genom att utnyttja nervimpulserna som förbinder mage och hjärna. Allt bygger på konceptet att blockera de elektriska impulserna i buken vagus nerv med högfrekventa elektriska impulser.

Vi talar dock inte om ett mirakelkur för människor som kämpar för mycket för att stödja en balanserad kost, utan ett verktyg som är utformat för personer med svår fetma i samband med andra hälsotillstånd som diabetes eller högt blodtryck. Perfekta patienter är personer över 18 år som har en kroppsmassapåverkan mellan 35 och 45 eller som ligger cirka 35 kg över sin idealvikt.

Men det fungerar? I ett test utfört på 233 patienter, Maestro uppladdningsbart system han nådde inte sitt mål, men han kom nära. Under en tolvmånadersperiod fick patienter som använde enheten gå ner i 10% mer vikt än kontrollgruppen. De 157 patienterna som använde den förlorade dock endast 8,5% i vikt jämfört med de andra.

Totalt 52,5% av de människor som exploaterade Bemästra för att gå ner i vikt sa de adjö till 20% av övervikten, medan 38,3% nådde 25%.

Nu måste tillverkarna genomföra en femårsstudie på 100 patienter för att övervaka situationen och eventuellt underhåll av enheten.

När det gäller kontraindikationer kan det finnas smärta, illamående och kirurgiska komplikationer under införandet i patienten, men allvarliga problem har en 3,7% -grad.