Med assistenten kan du nu ställa in YouTube som din standardleverantör: kan du göra det också? (Foto)

 Med assistenten kan du nu ställa in YouTube som din standardleverantör: kan du göra det också?  (Foto)

Sedan dagen för lanseringen har Google Assistant integrerat möjligheten till spela upp innehåll YouTube, så länge användaren anger det i det aktuella röstkommandot. Detta för att det var inte möjligt ställa in YouTube som din leverantör standard för musik och Google Assistant har alltid tänkt det som en resurs för innehåll video- och inte musikalisk.

Idag håller allt detta på att förändras: Assistenten tillåter att YouTube ställs in som standardleverantör för musik, som händer med Spotify och Play Music. Som du kan se från bilderna i galleria, i avsnittet tillägnad assistenten i Google-appen, under “”, vi hittar också YouTube i listan över spelare som kan ställas in som standard för musikinnehåll. Det nya alternativet ska inte förväxlas med YouTube Music, som syns i den andra bilden, som redan fanns tillgänglig i de länder där YouTube Red-tjänsten är aktiv.

LÄS OCH: Galaxy S9 + vs iPhone X, jämförelsen

Denna nya funktion innebär attanvändning av en skärm: genom att ställa in YouTube som standardspelare för musik och be assistenten att spela en låt startar videon på smarttelefonen från YouTube-appen om begäran görs från en smartphone eller om innehållet kommer att spelas på TV / Chromecast om begäran gjordes av Google Hem.

Den nya funktionen borde redan vara tillgängliga i olika länder, inklusiveItalien och det borde inte innebära en appuppdatering. Så låt oss veta om du också har fått det: om det inte är tillgängligt kan det ta en stund innan det släpps för ditt konto.

Via: Android Police