Med Google Maps kan företagsägare dela förändringar mitt i COVID-19

Med Google Maps kan företagsägare dela förändringar mitt i COVID-19

Vi vet att det pågående COVID-19-utbrottet har påverkat många aspekter av våra liv. Företag och konsumenter kommer att behöva göra förändringar förmodligen under de närmaste månaderna när olika regeringar runt om i världen försöker begränsa utbrottet. Att låta dina konsumenter veta om förändringar i öppettider, policyer och annan information kan vara utmanande, så Google Maps låter nu företag lägga till dessa ändringar och justeringar i sina profiler för att underlätta spridningen till dem som besöker deras affärssidor.

Google låter nu företag anpassa sin affärsprofil på Maps och Google Search om de kommer att ändra sina öppettider mot bakgrund av ett utbrott i deras område. Om ditt företag till exempel har förkortat timmar eller några dagar kommer de att stängas kan du uppdatera din profil så att personer som söker efter dig på alla Google-plattformar kommer att se dessa ändringar och inte bli förvånade över att du är stängd på det här dag eller vid dessa tider.

Du kan också lägga upp några av de mindre ändringarna som du gör i beskrivningsfältet i din profil. Om du till exempel är en butik kan du försäkra dina potentiella besökare att du vidtar försiktighetsåtgärder som regelbunden sanitetsinsats, alkohol tillgänglig för kunder etc. Det är viktigt att ha den här informationen i din profil för att försäkra människor att medan det är “ som vanligt ”, tar du också åtgärder för att skydda både besökare och anställda.

Naturligtvis bör ditt företag också göra dessa tillkännagivanden på dina sociala mediekonton som Facebook, Instagram, Twitter, etc. Men det kan bli begravt under dina andra meddelanden så det skulle också vara bra att ha denna information i din Google-profil. Många människor som inte längre finns på sociala medier gör Google-information om företag och söker också efter dem på Google Maps.

Så om du äger ett företag och har en Google-profil, överväg att lägga till både stora och små tillkännagivanden i din profil nu. Och om du inte har en profil än, bör du gå vidare.