Medan Apple gläder sig gråter Samsung: vinsten halveras jämfört med förra året (foto)

Medan Apple gläder sig gråter Samsung: vinsten halveras jämfört med förra året (foto)

Medan smarttelefonsektorn håller sig, sänker minnen och skärmar rörelsemarginalen

Samsung tillkännagav just sina ekonomiska resultat för sista kvartalet 2019 och följaktligen under hela året måla en bild i skarp kontrast till Äpple.

Medan vi å ena sidan har det bästa kvartalet någonsin, finns det lite att fira på det koreanska företaget: det sista kvartalet bekräftar baisseartad trend typiskt för hela 2019.

För att ge dig en måttstock, tänk på att vinsten under kalenderåret gick från 58,89 till 27,77 biljoner av vann – en minskning med 52,8%. Ett faktum som gör ännu mer intryck om man anser att den totala omsättningen bara skiljer sig åt1,2%.

LÄS OCH: Jämförelse mellan smartwatches

Därför var det en klar minskning av rörelsemarginal på de sålda produkterna. Samsung själv hävdar att bland de viktigaste synderna av dessa resultat är “”.

Om vi ​​går specifikt till sektor av smartphone, situationen blir mindre dramatisk: omsättningen har lidit a 7% ökning under 2019, med en minskning av vinsten begränsad till 0,9%.

Ser vi framåt är Samsung redo att landa 5G och planerar att bredda antagandet av denna anslutning och ytterligare fokusera på dess portfölj av fällbara produkter. Kommer det att kunna få tillbaka plus-inloggningsvinsten?

Källa: Samsung