Microsoft föreslår sin Kinect för att förbättra Googles självkörande bilar

Microsoft föreslår sin Kinect för att förbättra Googles självkörande bilar

I februari förra året, en av självkörande fordon designad av Google var inblandad i den första olyckan som kan hänföras till körsystemet, orsakad av en felaktig tolkning av avmattningen av en buss.

Även om olyckan inträffade i extremt låg hastighet och endast orsakade marginell skada utan konsekvenser för någon av passagerarna i båda fordonen, Microsoft han bestämde sig för att ta tillfället i akt att föreslå sin egen Kinect som ett effektivt verktyg för att förbättra Googles autonoma körsystem.

I ett inlägg som just publicerades på Kinect-bloggen lyfter Redmond-huset fram hur Kinect har utmärkt sig jämfört med andra igenkänningsmetoder för sin tillförlitlighet när det gäller att känna igen olika typer av hinder och manövrer.

LÄS OCH: En video tar dig till olycksplatsen orsakad av Googles självkörning

Här är ett utdrag från posta publicerad av Microsoft, som Google ännu inte har svarat på:

”Kunde en Kinect-sensor ha hjälpt den självkörande bilen att fatta ett bättre beslut? Forskare från universitetet i La Laguna på Kanarieöarna tror det. De utvecklar ett system som använder Kinects infraröda djupgivare för att hjälpa självkörande bilar att identifiera närliggande hinder och manövrer runt dem.
Med hjälp av en självkörande golfkarta testade forskarna Kinect mot en laserdjupssensor och två stereokameror. Genom att köra fordonet på en testväg som innehåller trappor, ramper och trappsteg upptäckte de hur Kinect-sensorerna kunde överträffa andra i förmågan att korrekt identifiera och känna igen föremål nära marken.

Via: Windowscentral