Microsoft Home Team App lanseras först på Windows-telefoner

Microsoft Home Team App Launches First on Windows Phones

Om du är upprörd över att Microsoft tenderar att rikta in sig på iPhone och Android först med sina nya och experimentella mobilappar, var vänlig: Programvarugiganten har levererat en ny app som heter Home Team som hjälper dig att hitta lokala tjänsteleverantörer av hög kvalitet. Och den här körs på Windows-telefoner.

OK, det kommer också till telefon. Snart. Men för tillfället är det bara på Windows.

“Hemteamet gör det möjligt för användare att få och dela med sig av mun till mun-rekommendationer för servicepersonal (rörmokare, elektriker, stylist, hundvandrare etc.)”, förklarar Microsoft. ”När vi väljer någon som ska jobba hemma, hantera ditt utseende eller ta hand om dina nära och kära, föredrar vi alla att hitta en bra rekommendation från en vän eller kollega. Home Team gör det möjligt för dig att ansluta direkt till vänner och kollegor för att få de bästa rekommendationerna. Du kan direkt ansluta till vänner från Facebook eller gå med i ett arbetsnätverk för att dela rekommendationer med kollegor. ”

När man tittar på appen är det inte så mycket som en ap-version av Angies List eftersom det är en personlig version av Delve. Vad det gör är att bygga en lista med “serviceproffs” från din kontaktlista. Du kan ansluta via Facebook, vilket jag gjorde, eller skapa ett konto med det jag antar är en hemlagstjänst. (Jag gjorde den förra.) Du kan använda appen för att offentliggöra “frågar” om service och lägga till vänner och kollegor i ditt “team”.

app-ex

Jag hade inte riktigt några tjänsteleverantörer i min kontaktlista, så det är lite svårt att säga hur bra den här saken fungerar. Men det här är en snygg idé, och att utvidga den med offentliga rekommendationer kan verkligen sätta den överst.

Du kan lära dig mer om den här appen från hemmalagets webbplats eller på Microsoft Garages webbplats.

Du kan ladda ner Home Team för Windows-telefoner från Windows Phone Store. Eller haka på iPhone-versionen från Apples App Store.

Märkt med Microsoft Garage