Microsoft introducerar Surface Pro 3

Microsoft introducerar Surface Pro 3

Microsoft presenteras idag Surface Pro 3, den tredje inkarnationen av surfplattan som på alla sätt försöker få bort datorer från sin domän. Liksom de tidigare versionerna monterar den ett slags staffli som gör att den kan placeras på ett skrivbord och användas som en dator tack vare tangentbordet.

Jämfört med tidigare modeller är den lättare och tunnare och monterar de kraftfulla Intel i7-processorer, vilket dock tack vare ingenjörernas skicklighet Microsoft, behöver inte för mycket utrymme för kylning.

Enligt Microsoft kommer detta äntligen att vara en surfplatta som kan ersätta din bärbara dator i alla avseenden, och för att göra det har den ändrat sitt staffli så att det är lättare att placera den på dina ben och inte bara på ditt skrivbord.

Stativet stöder faktiskt tre positioner där skärmens vikt motverkas av locket och gör att den kan användas i praktiskt taget alla situationer. Styrplattan på omslaget har också förbättrats, även om du fortfarande kan använda en penna eller fingrar för att klicka på skärmen.

För närvarande har priset och utgivningsdatum ännu inte meddelats.