Microsoft kommer att förena sina operativsystem till en enda version av Windows

Microsoft kommer att förena sina operativsystem till en enda version av Windows

Efter många steg tagit i denna riktning och många kritiker mottagna vid lanseringen av den nya gränssnitt dedikerad till datorer, kommer det efterlängtade tillkännagivandet äntligen: Microsoft kommer att förena nuvarande versioner av Windows i ett enda operativsystem.

LÄS OCH: Microsoft vill motverka CarPlay med Windows i bilen

Uttalandet kommer direkt från företagets VD, Satya Nadella, som under en konferens med analytiker fokuserade på Microsofts resultat under årets första kvartal offentliggjorde några planer för framtiden.

Enligt Nadellas ord har Microsoft faktiskt redan omorganiserat sina egna utvecklingsteam operativsystem, flyttar från tre olika team till ett, arbetar med en gemensam arkitektur. Denna radikala förändring har förmodligen visat sig vara oumbärlig med tanke på de viktiga konsekvenserna av valet, vilket leder till behovet av att skapa ett operativsystem som kan anpassas till alla skärmstorlekar.

Hur denna operation kommer att genomföras är fortfarande oklart: Nadella ville belysa hur enandet av Windows, Windows-telefon och systemet Xbox kommer att ge betydande fördelar för användare och utvecklare, som kommer att kunna skapa en enda applikation som kan fungera på alla enheter som är utrustade med operativsystemet, men inga detaljer är kända om det slutliga resultatet, varken estetiskt eller implementeringsmässigt.

Vi kan dock föreställa oss att några av de vägar som hittills har tagits av företaget kommer att förbli oförändrade: vi kommer förmodligen att kunna hitta ett framtida system en (kanske ny) implementering av det nu berömda kakel som har mobila enheter och Windows 8, och vi är ganska troliga att satsa på att det inte kommer att missas bakåtkompatibilitet med tidigare versioner av Windows, vars enorma pool av tillgängliga program förmodligen fortfarande är den starkaste styrkan idag.

GATA: Gränsen