Microsoft släpper Xbox Family Settings App Preview

Microsoft släpper Xbox Family Settings App Preview

Microsoft meddelade idag att de har släppt Xbox Family Settings-appen i förhandsgranskning på Android och iOS.

“Xbox Family Settings-appen (förhandsvisning) ger föräldrar och vårdgivare möjlighet att hantera sina barns spel på Xbox-konsoler via sin mobila enhet”, skriver Microsofts Dave McCarthy. “Det är ett enkelt och bekvämt sätt att skapa barnkonton och anpassa familjens inställningar på Xbox-konsolen för att säkerställa att dina barn har tillgång till spel som du tycker är lämpligt.”

De viktigaste funktionerna i denna app inkluderar:

Tidsgränser för skärmen. Föräldrar kan ställa in gränser för varje veckodag, vilket ger dig möjlighet att tillåta mer tid på helgerna eller minska tiden under skolveckan, säger Microsoft.

Innehållsfilter. Föräldrar kan ställa in filter baserat på varje barns ålder. “En åttaåring kan bara få åtkomst till spel med betyg E och kommer att blockeras från att få åtkomst till titlar som är för mogna”, konstaterar Microsoft.

Inställningar för spel och kommunikation. Föräldrar kan blockera all tillgång till lek och kommunicera med andra spelare, begränsa åtkomsten till endast vänner eller ge äldre barn tillstånd att leka och chatta med alla.

Aktivitetsrapporter. Föräldrar kan visa dagliga och veckovisa aktivitetsrapporter för varje barn för att förstå hur de spenderar sin tid på Xbox.

Appen Xbox Family Settings är nu tillgänglig i förhandsgranskning på Android och iOS.

Märkt med Xbox Family Settings