Microsoft stänger av Mixer

Microsoft gör ändringar i mixern och skär upp den ursprungliga programmeringspersonalen

Microsoft gör ett stort steg i spelutrymmet och stänger av Mixer. Streamingsplattformen som Microsoft hoppades skulle ta emot Twitch kommer att sluta fungera i slutet av juli.

Detta är ett stort steg för Microsoft, företaget försökte modernisera strategin förra året genom att signera stora namn som Ninja och Shroud men strategin fungerade inte. Företaget stänger tjänsten den 22 juli och kommer att låta Shroud och Ninja återvända till Twitch.

Företaget samarbetar också med Facebook Gaming för att hjälpa dem som har byggt upp en följd av Mixer att flytta till en ny plattform. Microsofts mål är att nå största möjliga publik med sin plattform och det ser ut som att Mixer höll tillbaka Xbox och sannolikt xCloud.

Hur så? Tja, det blir lite besvärligt om du försöker driva xCloud till varje streamingplattform samtidigt som du försöker göra din egen tjänst, som Mixer, till en framgång. Med Mixer ur vägen kan Xbox äntligen inkludera djup integration i alla streamingplattformar utan att det obekväma viskningen bakom kulisserna om Mixer inte är prioritet.

Med tanke på att Microsofts räkenskapsår upphör den 30 juni är det uppenbart att avstängningen är relaterad till det nya räkenskapsåret som börjar den 1 juli.

Märkt med Microsoft, Mixer