Microsoft Surface Duo släpper av FCC, släpp kan ske snart

Microsoft Surface Duo FCC Design

Microsoft Surface Duo är inte precis ett mysterium, men vi förblir oklara när mjukvarugiganten släpper enheten på marknaden. Vårt sista omnämnande var att lanseringen drevs tillbaka till ett senare schema. Hybrid-telefonplattan visades subtilt i en video och sågs med ett omslag. Det kan försenas till 2021 men förvänta dig att mer relaterad information kommer att delas under de kommande veckorna eller månaderna. Vi förväntar oss inte längre att det kommer fram innan Galaxy Fold 2-lanseringen som ryktet tidigare.

Vi hoppas fortfarande på en sommarutgåva. Det kan hända eftersom enheten sägs ha blivit synad vid FCC. Ett besök på FCC innebär vanligtvis att den offentliga lanseringen är åtminstone förestående i USA.

Man kan anta att Microsoft nästan är klar med testning och certifiering så vi behöver bara vänta på det stora avslöjandet eller förmodligen fler läckor. Enheten kan erbjuda bättre Surface Pen-stylusstöd. Specifikationer har läckt ut flera gånger och vi vet att enheter testas men det kan nästan göras.

Enheten verkar vara en “phablet” med modellnummer 1930. Den levereras med standardfunktioner som 802.11ac WiFi, NFC, Bluetooth och LTE-anslutning. Surface Duo kan arbeta med alla större mobiloperatörer i landet.

Det finns ingen officiell bild, men det finns några referenser till ett värmetest. Det nämns att “båda skärmarna” används för att undersöka “utrustning som testas”. De används i fyra konfigurationer som kan innefatta att vara vikta, stängda och öppnas i 180 grader och 90 grader. En konfiguration kan också läggas platt.

Enheten levereras med två skärmar. Det är “vikbart” i den meningen. Vi kallar detta för närvarande en phablet men Microsoft kan ha andra idéer. Den kan ansluta till ett mobilnätverk och dra nytta av 4G LTE. Omnämningen av NFC betyder att den kan kommunicera med andra enheter eller terminaler.