Microsoft tar med Xamarin Show till Channel 9

xamarin-show

Microsoft har lanserat en ny plattformsutvecklingsshow på Channel 9. Baserat på sin Xamarin-plattform kommer Xamarin Show att visas varje vecka och det första avsnittet är tillgängligt nu.

Medan jag inte har varit en ”riktig” utvecklare på ett tag nu – jag var på en gång och skrev min egen grundläggande webbplats CMS och flera böcker om mjukvaruutveckling på dagen – jag har försökt hålla jämna steg med detta världen genom åren. Och mer nyligen har jag förstärkt det lite. Nu deltar jag till exempel i ett Android Basics Nanodegree-program på Udacity, och jag har undersökt andra liknande erbjudanden.

Jag ser många bra alternativ där ute för Android- och iOS-utvecklare, och … mindre så för Windows. Jag har ofta marknadsfört Bob Tabor’s Windows-baserade utvecklingsserie på Channel 9, för han är bra, och han har också sina egna kurser och läroplaner på Learn Visual Studio.net.

Men den här nya Xamarin-showen träffar i en något annan vinkel: Att använda Visual Studio och C #, som jag tycker är överlägsen Android / iOS-alternativen, för att skapa plattformsappar som kan köras över Windows, Mac, Android och iOS. Med andra ord är det precis som Xamarin själv, som du kanske kommer ihåg att Microsoft köpte tillbaka i februari.

Jag har alltid varit fascinerad av Xamarin, både för Visual Studio / C + -vinkeln, och för att Windows-kodningslegenden Charles Petzold arbetade för Xamarin och skrev den slutgiltiga guiden till miljön. Men Xamarin var alltid dyr.

Tja, inte längre. Nu när det är en del av Microsoft är Xamarin gratis och ingår nu i Visual Studio. Vilket innebär att alla kan göra det. Allt du behöver göra är att lära dig hur.

Och Xamarin Show kan hjälpa till.

”Xamarin Show är en dedikerad veckovis show som din värd verkligen handlar om inbyggd mobil plattformsutveckling för iOS, Android, macOS och Windows med Xamarin,” förklarar Microsofts James Montemagno. “Gå med mig och mina gäster när vi diskuterar att bygga mobilappar, integrera SDK: er, utvidga mobilappar, de senaste Xamarin-nyheterna, fantastiska apputvecklare bygger och så mycket mer.”

Och det första avsnittet av showen, som heter Sharing Code, är nu tillgängligt.

Kolla in det!

Märkt med Xamarin