Microsoft upptäckte hur man kan förbättra tidsfördröjningen när du är på språng (video)

Microsoft upptäckte hur man kan förbättra tidsfördröjningen när du är på språng (video)

Med den kontinuerliga spridningen av kameror som Go Pro, som kan spela in dina åkattraktioner med cykel, motorcykel eller till fots, blir det en allt vanligare praxis att skapa videor i tidsfördröjning att visa sina egna idrottsföretag. Tyvärr, med tanke på den “upptagna” karaktären av de aktiviteter som dessa kameror måste fånga, är dessa videor ofta fula och fyllda med bilder som en gång påskyndats verkar inte ha mycket att göra med varandra.

Forskare från Microsoft de försökte därför lösa detta problem genom att utveckla en algoritm kan gör skytte smidig, så att du kan skapa smidiga och mycket vackrare videor.

LÄS OCH: Hängande med en hand i en höjd av 150 meter (video)

Hyperlapse, förbättringsprocessen som utvecklats av Microsoft, består av olika steg, som också avsevärt förbättrar det resultat som kan uppnås med en traditionell videostabilisering: analys av de olika bilderna, först och främst beräknas en tredimensionell väg som tas av kameran och försöker gissa geometrin av de tagna formerna. Denna väg optimeras och förenklas sedan, och bilderna anpassas till den nya vägen, vilket skapar en sekvens fri från stötar, plötsliga rörelser och hopp.

Till detta läggs många andra optimeringar, till exempel automatisk radering av bryter: från din film, till exempel, kommer de ramar som tagits medan du väntar på ankomsten av det gröna som stannat vid ett trafikljus tas bort. Dessutom modifieras bilderna för att bättre smälta in i varandra, vilket eliminerar alla grafiska artefakter på grund av olika exponeringar och belysning som påträffas under vägen.

I video- att följa hittar du en uttömmande förklaring om hur Hyperlapse fungerar, och många exempel som lyfter fram den enorma potential som vi måste erkänna är definitivt överraskande och skapar resultat som hittills bara var möjliga med fantasin.

GATA: Engadget