Microsoft vill förbättra de interpersonella färdigheterna hos virtuella assistenter (video)

Microsoft vill förbättra de interpersonella färdigheterna hos virtuella assistenter (video)

Människor, eller åtminstone vissa människor, är ganska bra på att förstå hur människor, särskilt grupper av människor, kommer att bete sig, detsamma kan inte sägas om IA, som ofta kämpar för att hantera även en en-till-en-konversation. Men det kan allt förändras tack vare Microsoft.

LÄS OCH: Fungerar Apple på en offlineversion av Siri?

Om projektet Location Interaction visar sig vara intressant kan vi faktiskt ha robotar utrustade med sensorer som inte bara känner igen fler människor utan också deras roller och mål. T.ex, en robot placerad i hotellets lobby kan ringa hissen om den ser någon som tänker använda deneller svara på frågor från flera personer på rätt sätt.

Vissa robotar kan också dra nytta av tidigare erfarenheter, vilket ökar möjligheterna för nuvarande virtuella assistenter, t.ex. Siri, känna igen dig och förutse vad du behöver. Eller en robot vet att du kommer för att du har bett en maskin som är ansluten till den för vägbeskrivning och så vidare.

Naturligtvis kommer vi knappast att se dessa tekniker tillämpas på kort sikt, men oundvikligen förr eller senare kommer vi att ha en värld där vi pratar oftare med en maskin än med en människa. Frestande va?