Minecraft Earth är ett nytt augmented reality-spel för Android och iOS, beta-lansering i sommar

Minecraft Earth-tjänsteman

är ett av de mest populära videospelen runt, och i sommar kommer en ny version till mobilen.

är ett nytt augmented reality-spel som låter dig bygga strukturer i den verkliga världen. Du kan gå runt i din värld och samla byggnadsresurser med hjälp av tapables, liknande hur Pokéstops fungerar, och sedan kan du börja bygga med hjälp av byggplattor. Du kan samarbeta om dessa byggnader med vänner, och när du är klar kan du dela en länk till din skapelse så att andra kan kolla in den.

Det finns också äventyr i. Enligt en rapport från kan dessa äventyr variera, med vissa som är fredliga och andra är lite svårare där du kan förlora all din skatt till ett monster. Du kan dock delta på dessa äventyr med dina vänner vid din sida, så du behöver inte ta itu med dem ensam. Du kan också tjäna block under äventyr som delas med spelarna som är bredvid dig.

Andra detaljer inkluderar att det finns ett progressionssystem med nivåer och erfarenhetspoäng, och att din karaktär aldrig återställs. Observera också att spelet använder OpenStreetMap för sina data.

Minecraft Earth-byggnad

kommer att vara ett gratis spel när det startar. Det kommer att finnas tillgängligt på Android och iOS i beta i sommar, och om du vill delta kan du registrera dig för chansen att gå med här. Det finns inget ord ännu om hur Microsoft planerar att tjäna pengar, men företaget lovar att det inte kommer att finnas några lootboxar.

tog världen med storm när den lanserades 2016 och fick människor ut ur huset för att utforska världen och fånga Pokémon. Det här nya spelet ser ut som det kan vara lika stort. Inte bara är ett av de största underhållningsnamnen, utan spelare kan gå på äventyr tillsammans, samla resurser och bygga strukturer tillsammans, allt medan de går ut och utforskar. Vi måste vänta och se hur det slutliga spelet och dess intäktsgenerering fungerar, men vi är säkra på att det kommer att finnas många som är intresserade av att försöka när det kommer till mobila enheter.

Vad tycker du om ? Ska du försöka komma in i beta i sommar?

Minecraft jordgris