Mobvois $ 59 TicWatch GTX har eget operativsystem, tappar Wear OS

Mobvois $ 59 TicWatch GTX har eget operativsystem, tappar Wear OS

Googles Wear OS har stått inför många problem nyligen och nu verkar en av deras “standardbärare”, Mobvoi TicWatch-enheterna, ha tappat dem, åtminstone för deras senaste enhet. Nya TicWatch GTX har tillkännagivits och det mest anmärkningsvärda vid första anblicken är att det kör ett eget proprietärt operativsystem. Det andra som har fått uppmärksamhet är att eftersom det inte kör Wear OS, är prislappen också ganska överkomlig.

TicWatch GTX har en 1,28-tums 240 x 240 TFT-skärm med ett 48 mm chassi. Den drivs av en RLC8762C-processor och ett 160KB RAM som på papper naturligtvis inte är så mycket. Om batterilivslängden på din bärbara dator är ett stort problem för dig, har de också försökt förbättra detta eftersom de säger att regelbunden användning ger dig sju dagar, men om du lägger den i energisparläget kan det ta upp till tio dagar. Den har inte inbyggd WiFi eller GPS och du ansluter den till din telefon via Bluetooth.

Även med de överväldigande specifikationerna säger de att det fortfarande kan göra många saker som smartklockor kan göra. Du får fortfarande inkommande aviseringar, musikkontroll, pulsspårning, 14 träningslägen, sömnspårning, facklampa, väderapp, stoppur, timer. Om det är dina grundläggande behov av en smartwatch, så borde det göra. Åh det är också IP68 vattentåligt så att du kan använda det för simning.

Det är faktiskt andra gången som Mobvoi har gjort en smartwatch i USA som inte är Wear OS. Den första var TicWatch 2 tillbaka 2017 men det varade inte länge. Nu testar de det igen med TicWatch GTX och deras eget operativsystem och eftersom specifikationerna inte är lika avancerade som det som kör Wear OS, har de kunnat sänka priset till ett mycket billigare prisintervall.

Även om det naturligtvis inte är så avancerat som Wear OS, det faktum att TicWatch GTX är bara $ 59 bör vara en com-on för dem som letar efter prisvärda bärbara datorer. Du kan till och med få 10% rabatt om du förbeställer det på deras webbplats från och med idag. Det kommer att finnas tillgängligt senast den 3 september, så vi borde veta då om specifikationerna fortfarande är tillräckligt bra för en grundläggande smartwatch.