Moto X Pure Edition första intryck

Moto X Pure Edition First Impressions

Igår anlände min underbara, specialdesignade Moto X Pure Edition, och jag spenderade mycket av igår eftermiddagen på att installera och konfigurera appar och på annat sätt flytta till den nya smarta telefonen. Vi får se hur det håller på lång sikt, men mina första intryck är mycket positiva.

Det börjar naturligtvis med Moto Maker, Motorolas online-konfigurator. Här kan du anpassa förvarings-, ram- och fram- och accentfärgerna, och kanske allra viktigast, baksidan, som kan vara äkta trä eller läder, var och en i en mängd olika val, eller en av flera mjuka greppfärger. Du kan även anpassa en gravyr – som jag inte rekommenderar, om bara för återförsäljningsändamål – och en anpassad hälsning på skärmen.

moto-maker

Jag spenderade mycket tid på att bråka på detta, som jag tror att någon skulle göra. Det jag slutade välja var en vit och silver ram med en bambu trä rygg och metalliskt silver accent och ingen gravyr. Med 32 GB lagringsutrymme – det finns 16 och 64 GB alternativ också – den här stiliga telefonen skulle ge dig tillbaka 475 $.

inkorg

Moto gör ett bra jobb med att hålla dig uppdaterad om byggprocessen, och telefonen kom faktiskt fyra dagar före schemat. Från Kina, inte mindre.

låda

Förpackningen är tillräckligt bra för att ge Apple en löpning, även om jag tror att Apple kanske har trimmat lådstorleken med ungefär hälften. Inuti hittar du telefonen, lite dokumentation, en tydlig stötfångare, en snabbladdare (men ingen fristående USB-kabel) och det trevligaste SIM-verktyget jag någonsin har sett.

telefon-på

Byggkvaliteten är mestadels lika bra som jag hade förväntat mig, och bambuträets rygg är fantastiskt och känns bra i min hand. Silveraccenten runt kanterna – det blir lite glödande uppåt – är enligt uppgift aluminium, men det ser ut och känns lite plastiskt för mig. Det finns en fingerstorlek på baksidan under kameran som naturligt drar till sig ett finger, men jag tänker hela tiden att jag rör vid kameran. Jag kommer över det.

tillbehör

När du slår på Moto X behandlas du med en mycket ren Android 5.1-installation, som lovat.

Välkommen

Efter den första konfigurationen började jag installera och konfigurera appar, plus uppdatera alla inbyggda appar med Play Store. Det tog ett tag, som du kan förvänta dig, men både Android och Moto erbjuder migreringsverktyg för att göra det lättare för dem som kommer från en annan telefon. (Jag föredrar ren installation.)

första anpassningen

Med tiden anlände jag så småningom till en rimlig approximation av min Windows Phone-startskärm, skräddarsydd för Android, med bara MSN Weather-appen som en widget (för en överblick väder, naturligtvis).

anpassat

Jag har haft några frågor om detta. Nej, inte det är inte min hemadress på widgeten Väder. Det är adressen till min frus ögonläkare i en annan stad. 🙂 –Paul

Jag har inte helt utforskat en handfull Moto-appar som bygger på Android-kärnan, men jag kommer att göra det för granskningen. Kort sagt, Motorola tillhandahåller sin egen kameraapp (som för närvarande ser bättre ut än Google Camera), Connect (ungefär som Device Hub i Windows Phone), Migrera (för att kopiera innehåll från din gamla telefon till Moto X) och Moto, en typ av Siri / Cortana röststyrningsapp som också ger stöd för rörelsegester, blickmeddelanden och mer. Den sista kommer att kräva lite tid för att konfigurera och behärska, men lång historia kort, det här är en mycket ren Android-installation, och Moto-sakerna ser snyggt utformade och tillsatser ut (t.ex. är inte skit).

moto

Ur ett specifikationsperspektiv är Moto X mest imponerande. Den har en 1,8 GHz hexa-core Snapdragon 808-processor, 3 GB RAM, 32 GB lagringsutrymme (i granskningsenheten, med microSD-expansion), en underbar 5,7-tums Quad HD (2560 x 1440) IPS-skärm och en 21 -megapixel huvudkamera. Det levereras olåst och fungerar med alla större operatörer, och jag fick omedelbart LTE-hastigheter med mitt AT & T-SIM, något jag inte hade sett på ett tag på grund av min användning av olika internationella Windows-telefoner.

När jag tittar på Moto X Pure Edition som ett flaggskeppsalternativ ser jag några saker jag verkligen gillar – den underbara skärmen, utmärkta kärnspecifikationer och prestanda, NFC, snabb laddning och stereohögtalarna. Men jag ser också några saknade funktioner. Det finns ingen fingeravtrycksläsare, vilket verkar som en udda utelämning i slutet av 2015. Den stöder inte trådlös laddning. Och även om det är möjligt kan du aktivera detta någonstans i Androids labyrintliknande inställningsgränssnitt, det finns ingen dubbeltryckning för att vakna.

Jag kommer att använda detta som min huvudsakliga telefon framöver och kommer att rapportera tillbaka efter behov, och kommer säkert åtminstone att ge en fullständig granskning. När den kommer kommer jag också att para ihop den nya Moto 360-smartklockan.

Mer snart. Men hittills gillar jag det jag ser här ganska mycket. Och medan jag fortfarande kommer runt till Android har saker och ting förbättrats på OS-fronten, och Android erbjuder ett rimligt alternativ till iOS både ur appperspektiv och app- / innehållskvalitetsperspektiv.

Märkt med Android, Moto X Pure Edition, Motorola