Musk bekräftar: Tesla Supercharger i hela Italien i slutet av 2016 (video)

Supercharger från norr till söder: Tesla snabbladdning anländer till Kalabrien

Om priset blir en avgörande ”minus” -faktor vid köp av en Tesla med introduktionen av Modell 3, vars basmodell börjar på $ 35 000, är ​​det största problemet i Italien i Italien Superchager snabbladdningsstationer endast närvarande i centrala och norra Italien och i alla fall i mindre antal.

Saker kommer att förändras i slutet av året som han sade Elon Musk genom att svara till en användare på Twitter som frågade när Supercharger-nätverk kommer att utvidgas i Italien.

De Tesla Motors VD han hade redan förklarat under presentationen av programmet Modell 3 att nätet för snabbförsörjning kommer att fördubblas till 2017 och även på företagets webbplats är det möjligt att få en uppfattning – mer eller mindre – om var nästa stationer i Italien; nu upprepas konceptet på Twitter där Musk bekräftade att “Supercharger-stationer och servicecenter kommer att täcka hela Italien i slutet av året”.

LÄS OCH: Ett oväntat antal förbeställningar för Tesla Model 3

där Modell 3 har redan registrerat ett betydande antal förbeställningar, vilket långt överträffar företagets förväntningar. Uppenbarligen är de kända gränserna för autonomi och laddning av elbilar också de tekniska Tesla, men det är uppenbart att trots detta är uppmärksamheten för dessa bilar hög.

Med detta tillkännagivande blir amerikanska lyxelektriska bilar mer intressanta också för Bel Paese, i hopp om att tillkännagivandet inte är ett skämt som ASUS (se video nedan), som den 1 april förra året ZenFone Max för att ladda en Tesla.

@ Zooropa88 @TeslaMotors Kompressorer och servicecenter kommer att täcka hela Italien senare i år

– Elon Musk (@elonmusk) 3 april 2016