NASA bevisar att livet kan komma från rymden

NASA bevisar att livet kan komma från rymden

Modern vetenskap, tack vare den tekniska utvecklingen och forskarnas flitiga arbete, vet redan mycket om mekanismer som är grunden för livet på vår planet; Men fortfarande är frågan om dess ursprung i stort sett olöst under 2015.

För att göra saker tydligare har en grupp forskare från NASA försökte kontrollera om och vilka molekyler vid livets bas på jorden kan de skapas i den fientliga rymdmiljön. Mitt i experimentet var där pyrimidin, kemisk struktur bakom DNA är RNA, som också har hittats på vissa meteoriter.

LÄS OCH: I New Yorks tunnelbana finns det osannolikt DNA

I experimentet fångade forskarna in pyrimidin inuti lite is och placerade den sedan i en maskin som kan replikera förhållandena för tömma är temperatur lite utrymme att bombardera det med ultravioletta strålar hög energi.

Resultaten från de första experimenten är ganska överraskande: det mesta av pyrimidinet skulle ha förblivit intakt, medan vissa av de föreningar som finns i UV-strålning efter UV-strålning. DNA är RNA (uracil, cytosin och tymin).

Teamet bakom dessa upptäckter uttalade hur de med dessa upptäckter kunde bevisa hur molekylerna vid livets bas kunde ha bildats samtidigt som bildandet av jorden, när temperatur och solstrålning inte mildrades av närvaron av atmosfären. Det återstår dock att förstå exakt vad det kan vara ursprunget till pyrimidin, även om forskare spekulerar i att det kan bildas när en röd jätte dör.

Via: CNET