Netflix vill veta din fysiska aktivitet för att “förbättra” videokvaliteten

Netflix vill veta din fysiska aktivitet för att

Om du har märkt att din Netflix-app plötsligt begär åtkomst till dina fysiska aktivitetssensorer, eller värre, gör det bara automatiskt, du är inte ensam. Vissa användare började märka detta “konstiga” beteende från videostreaming-appen men det är tydligen ett test som de gör för att bättre förbättra kvaliteten på videouppspelningen. Det verkar vara ett slumpmässigt test som de gör men riktar sig troligen till dem som kör Android Q beta på grund av tillståndet för aktivitetsigenkänning som du hittar i den kommande uppdateringen.

En artikel på The Next Web delade hur en säkerhetsforskare twittrade ut att hans Netflix-app begärde tillstånd för fysisk aktivitetsdata. Och sedan insåg en författare för online-webbplatsen att tillståndet faktiskt var påslaget utan någon uppmaning från appen. När de kontaktades medgav Netflix att detta var en del av ett test de gjorde “för att ge våra medlemmar en bättre upplevelse”. Det låter dem justera uppspelningskvaliteten när användaren är ”på språng”.

Men ser någon verkligen Netflix när de går? De gör det inte och de borde inte, eftersom det kommer att orsaka störningar eller till och med olyckor. Men det är möjligt att vissa tittar på sina favorit-tv-program eller filmer medan de är på löpbandet eller den stillastående cykeln, vilket Android Q förmodligen kommer att kunna upptäcka med tillståndet för fysisk aktivitet. Men hur det du gör kommer att påverka videokvaliteten, det förklarade de inte. Det kommer förmodligen att hjälpa videon att “inte hoppa över” när du är på språng eller något liknande.

Vad de sa är att endast utvalda konton är en del av detta test och just nu har de inga planer på att rulla ut det till alla användare när som helst snart. Men det faktum att de testar det betyder att de så småningom kan göra det om resultaten av denna selektiva testning är gynnsamma och förmodligen om ingen larmar över säkerhetsfrågor för att ge en videostreamingtjänst tillgång till dina fysiska aktivitetsbehörigheter.

Om de ändrar sig om att lansera en uppdatering för alla användare som kör Android Q beta och så småningom den stabila versionen, kommer vi att hålla dig informerad.