Netgear Nighthawk X6: den första tri-bandroutern med bandbredd upp till 3200 Mbps

Netgear Nighthawk X6: den första tri-bandroutern med bandbredd upp till 3200 Mbps

NETGEAR med Netgear Nighthawk X6 presenterar sin senaste toppmodell som introducerar några intressanta nyheter inom nätverkssektorn.

LÄS OCH: Ett skript för att randomisera din MAC-adress

X6 är första tri-band router på marknaden som stöder hastigheter på 600 Mbps och 13 000 Mbps i 2,4 och 5 Ghz-banden. Utöver detta finns det ett extra band, alltid i 5 Ghz som kan erbjuda en bandbredd på upp till 3200 Mbps. En anmärkningsvärd nyhet jämfört med de klassiska 1 900 Mbps som de andra uppnått. 802.11ac-router på marknaden.

Att ha två band i 5 Ghz gör det möjligt för routern att hantera flera anslutningar i dessa band innan de drabbades av en prestationsnedgång och faktiskt dubbla hastigheten datautbyte jämfört med dual-band-teknik. Hårdvaruutrustningen är respektabel med en 1 GHz dual core-processor, LAN, WAN och USB 3.0-anslutning, förutom stöd från Broadcoms XStream-teknik.

netgear x6 - 2

För att säkerställa adekvat täckning för prestanda är routern utrustad med sex justerbara och infällbara antenner som vid behov kan vikas in i sitt boende samtidigt som de fortsätter att utföra sin funktion. Netgear Nighthawk X6 kommer att finnas tillgängligt, åtminstone i USA, från den 11 juli och kommer att köpas till ett pris av $ 300.

Gata