Netgear utökar utbudet av Orbi-enheter: WiFi Mesh, men med tanke på priset

Netgear utökar utbudet av Orbi-enheter: WiFi Mesh, men med tanke på priset

Att kunna täcka hela ditt hem med ett enda WiFi-nätverk har nu blivit en oumbärlig nödvändighet för många, och detta har gjort förmögen med lösningar som Google WiFi och Netgear Orbi, som använder olika enheter som kan skapa ett nätverk kan täcka stora områden delade med väggar.

Akilleshälen som har hindrat användare från att köpa dessa uppsättningar i bulk är dock förmodligen det höga priset: Netgears lösning kräver till exempel en investering på cirka 459 €, men det amerikanska företaget har bara utökat sitt utbud av enheter lägga till några enheter från något mer överkomligt pris.

De nya produkterna i sortimentet är RBK40 red RBK30 (de två originalelementen har namnet RBK50) och lovar utmärkt prestanda som den äldre bror, om än med vissa kompromisser.

LÄS OCH: Linksys utmanar Google WiFi med Velop-serien av routrar och repeater

Genom att köpa RBK40-satsen du måste faktiskt ge upp AC3000-nätverket till förmån för en AC2400, samtidigt som du täcker bredden på täckningen och trebandskonfigurationen (varav en används för kommunikation mellan de två elementen, för att inte störa de två frekvenserna i WiFi-nätverket) . De besparingar, känslig som den är gör den fortfarande inte till en lågprodukt, för att ta hem den kommer de att behövas $ 350.

RBK30-satsenistället sänker det priset till $ 300, men ger upp det andra “tornet” till förmån för en repeater som ska monteras på ett eluttag. Även i det här fallet kommer ett AC2400-nät att finnas tillgängligt, men den här gången påverkas också täckningen: 325 kvadratmeter deklareras i stället för 371 som utlovats av originalsatsen.

De olika enheterna kan fortfarande vara köps också separat, för att utöka täckningen av ditt nätverk: väggförstärkaren kostar $ 150, medan tornen kostar $ 200 respektive $ 250.

Via: Engadget