New York-taxichaufförer återvänder till Uber-attacken

New York-taxichaufförer återvänder till Uber-attacken

Att den gradvisa spridningen av Uber och hans privata transporttjänst hade inte skapat problem bara för italienska taxichaufförer är verkligen ingen nyhet, utan initiativet från New York taxichaufförer och deras föreningar har verkligen en aldrig tidigare skådad smak: de har faktiskt försökt en stämning mot stadenoch hans taxi- och limousinekommission och anklagade dem för att låta tjänsten utvidga sig urskillningslöst och därmed orsaka allvarlig skada på deras verksamhet.

Enligt åtalet, som inlämnades idag vid den federala domstolen på Manhattan, skulle de myndigheter som ansvarar för att reglera tjänsten faktiskt ha underlättat vägen till Uber och gjort det möjligt att fungera på lägre kostnader än traditionella taxibilar.

LÄS OCH: Uber anländer till Florens

Kontroversen kommer, troligen inte av en slump, vid en tidpunkt då stadens taxitjänst upplever en anmärkningsvärd kris: Priserna på licenser, som är nödvändiga för att begränsa tillgången på taxibilar i staden, har faktiskt sjunkit med 40% sedan sin topp, liksom turerna, som har sett den årliga totala minskningen med cirka 3,83 miljoner.

Åtalet fördömde under motsvarande period a ökad Uber-resa 3,82 miljoner, vilket tillskrivs mobiltjänsten de flesta av dess svårigheter. Företaget har ännu inte svarat på en begäran om en sådan deklaration för sin del, men med tanke på nedstigningen av staden New York på laglig nivå, är det rimligt att förvänta oss att vi fortfarande kommer att behöva höra många rykten om denna fråga.

Via: TheVerge