Nikon firar 100 miljoner linser med nya Nikkor 105mm f / 1.4E ED

Nikon firar 100 miljoner linser med nya Nikkor 105mm f / 1.4E ED

Från Nikon idag kommer tillkännagivandet av den viktiga milstolpen i 100 miljoner NIKKOR-objektiv, klippte i juni förra året. Varumärket registrerades 1932 av företaget som då hette Nippon Kogaku och de första NIKKOR-märkta linserna lanserades 1959, samtidigt som Nikon F.

Igår som idag raden NIKKOR använder samma mekanik F-fäste, uppenbarligen anpassad genom åren med modern teknik som autofokus och elektronisk membranstyrning, men det grundläggande konceptet såväl som kompatibilitet kvarstår även på det nya AF-S 105mm f / 1.4E ED, ett mål som lanserades just för att fira den hundra miljoner NIKKOR.

Nikon AF-S NIKKOR 105mm f / 1.4E ED

Detta mediumtele (i fullbildsformat) lovar att förkroppsliga Nikons filosofi. L ‘AF-S NIKKOR 105mm f / 1.4E ED det är faktiskt den första linsen som erbjuder en sådan bländare, i kombination med denna brännvidd och autofokus.

Det är ett mål utformat främst för porträtt, där det minsta fokuseringsavståndet på 1 meter och den breda bländaren lovar “en vacker bokeheffekt”, förstärkt också av det faktum att membranet är 9 blad med rundade kanter.

LÄS OCH: Priser och tillgänglighet i Italien för den kompakta Nikon DL-serien

För att optimera prestandan på 105 mm f / 1.4E ED, utnyttjade Nikon sitt analyssystem OPTIA, antogs 2013 som en teknik för att upptäcka defekter och avvikelser, och lovar därför enhetlig ljusstyrka och kvalitet över hela skjutbanan. Behandlingen fullbordar objektet Nano Crystal Coat, tre ED-linser och autofokusmotorn Silent Wave (SWM).

Det finns inga nyheter på pris är Utgång av detta mål, men vi kan redan föreställa oss ganska höga siffror för konsumentmarknaden. tänk på att 85 mm f / 1.4 av samma serie för närvarande säljs för cirka 1 600–1800 euro och det är lätt att föreställa sig mycket högre priser för detta nya element i NIKKOR-serien.

AF-S NIKKOR 105mm f / 1.4E ED:

det nya verktyget till tjänst för det fotografiska porträttet

Turin, 27 juli 2016 – Nital SpA är glada att kunna presentera nya AF-S NIKKOR 105mm f / 1.4E ED och därmed lägga till ytterligare en juvel till sitt sortiment av fasta brännviddslinser i FX-format f / 1.4. Eftersom den är den enda autofokuslinsen på 105 mm på marknaden med en maximal bländare på f / 1.4, representerar denna nya produkt ett spännande “nytt inträde” för NIKKOR-familjen som säkert kommer att uppskattas djupt av fotografer som vill få konstnärliga porträtt och modebilder. hög nivå.

För att säkerställa optimala resultat i porträttläge har Nikon-tekniker uppmärksammat upplösningen även på de yttre delarna av ramen, vilket resulterat i en drastiskt reducerad sagittal coma flare och en därmed utmärkt återgivning av punktbelysningskällor som små rundade punkter även vid kanterna på bilden. Perifera ljusfall styrs effektivt för att bibehålla ljusstyrkan i hela bilden när du fotograferar med maximal bländare, även med fokus inställt på oändlighet. Tack vare den unika optiska designen möjliggör bildens intensiva oskärpa en utomordentligt jämn bokeheffekt och jämn oskärpa. Bildåtergivning kännetecknas av djup och volym på professionell nivå. AF-S NIKKOR 105mm f / 1.4E ED, en värdig efterträdare till Nikons berömda NIKKOR 105mm f / 2.5-objektiv, har en helt ny optisk design som garanterar en Exceptionell kant-till-kant-skärpa och vacker bokeh, både i naturligt ljus och i studion. Brännvidden på 105 mm och det extremt korta fokuseringsavståndet på 1 m möjliggör också fullbildsporträtt utan beskärning. Prestanda är oslagbar och de erbjuder extraordinära skärpanivåer även när du fotograferar med maximal bländare.

Nikon sa: ”AF-S NIKKOR 105mm f / 1.4E ED-objektiv är ett spännande tillskott till Nikons enormt populära f / 1.4-sortiment. Efter att ha ärvt den historiska prestandan hos tidigare modeller, med början med Nikons första F-monterade linser, garanterar det optisk prestanda och en upplösning på högsta nivå som överträffar även den för avancerade Nikon 85 mm porträttlinser. Från de finaste detaljerna i tyger till färgens nyanser i motivets hår, kommer denna exceptionella lins att göra det möjligt för fotografer att sätta sitt eget prägel på varje porträtt de gör. “

Ytterligare huvudfunktioner

Rundad membran med 9 blad

Det rundade membranet med 9 blad minskar diffraktion, vilket möjliggör trogen reproduktion av scenens element.

Snabb, stabil, flytande

Den elektromagnetiska bländarmekanismen bidrar till exceptionell stabilitet för exponeringskontroll, även vid kontinuerlig fotografering med hög hastighet. Autofokus är smidig, diskret och snabb tack vare Nikons Silent Wave (SWM) -motor.

Den legendariska NIKKOR-optiken

Nano Crystal Coat-behandlingen minskar spökelser och flare. Tre ED-glaselement (mycket lågt spridningsindex) minimerar längsgående kromatisk aberration. Nikons fluorbeläggning skyddar linsens främre och bakre lins och gör det lättare att rengöra.

Den totala produktionen av NIKKOR-objektiv för kameror med utbytbara objektiv har nått 100 miljoner

Turin 27 juli 2016 – Nital SpA meddelar med glädje att den totala produktionen av NIKKOR * -linser för utbytbara Nikon-kameror i juni 2016 nådde 100 miljoner enheter.

NIKKORs historia (Nikons varumärke för fotografiska linser) började 1932 med Nikons registrering (då Nippon Kogaku KK) av NIKKOR-varumärket, omedelbart följt av presentationen 1933 av den legendariska Aero-Nikkor, för flygfotografering. 1959 introducerade Nikon Nikon F med sin legendariska F-monterade bajonett på marknaden och samtidigt de första NIKKOR-objektiven för Nikon SLR-kameror, inklusive Nikkor-S Auto 5cm f / 2n.

F-monterad bajonett, som utrustar alla Nikon SLR-kameror från 1959 till idag, har förblivit mekaniskt oförändrad, om än förbättrad med den mest avancerade tekniken integrerad i optiken, som bländarstyrning och autofokus, och erbjuder en unikt plus i världen: 55 års kompatibilitet!

Detta innebär att Nikon D5, det senaste flaggskeppet i det digitala SLR-sortimentet, utan problem kan montera en lins som tillverkades 1959. Eller att ett av NIKKOR-linserna enkelt kan monteras på den legendariska Nikon F, som presenterades i juni 1959 och utmärker sig faktiskt av F-fäste bajonetten.

Namnet NIKKOR härrör från tillägget av “R” till namnet “Nikko”, translitterering i latinska tecken av den japanska sammandragningen av Nippon Kogaku KK, namnet som företaget föddes med. Att lägga till “R” i linsnamnet var en vanlig konvention när den första NIKKOR lanserades.

Det nuvarande NIKKOR-sortimentet innehåller över 90 linstyper, inklusive fasta brännviddslinser (primtyp), allt från super vidvinkel till supertele, fisheye-linser, zoomlinser, mikrolinser och perspektivstyrningslinser (PC- E) som stöder en mängd olika applikationer, liksom 1-NIKKOR-objektiv för Nikon 1-kompaktkameror med utbytbara objektiv.

Nikon bekräftar också sitt engagemang för forskning och utveckling av system för utvärdering av optiska prestanda. År 2013 initierade utvecklingen och implementeringen av inte bara OPTIA * 2, en enhet som mäter alla former av aberration * 3 som kan förekomma med fotografiska linser, utan också en dedikerad bildsimulator som kan användas tillsammans med OPTIA. OPTIA är utrustad med en aberrationsmätningssensor som reagerar på fotografilinsens egenskaper. När den används i kombination med den dedikerade bildsimulatorn utsätts förhållandet mellan aberration och linsegenskaper, såsom bokeh (kvaliteten på suddighet), återgivning av textur och djupåtergivning, för mer analys. på djupet, med en därmed ökad kontroll som kan utövas över dessa egenskaper.

Optik designad med OPTIA inkluderar nya AF-S NIKKOR 105mm f / 1.4E ED. Denna lins innehåller konceptet “tredimensionell högkvalitativ (överlägsen reproduktionskvalitet)” och möjliggör bättre återgivning av tredimensionella objekt på tvådimensionella fotografier. Det berikar bilderna med en känsla av naturligt djup, med en vacker återgivning av huvudmotivet och en vacker bokeheffekt som gradvis förändras när avståndet från fokuspositionen ökar.

Nikon, via webbplatsen www.nikkor.com, låter dig dela en varierad mängd fängslande innehåll angående NIKKOR-objektiv, inklusive foto- och videogallerier av verk utförda med NIKKOR-objektiv, intervjuer med deras designers och mer.

* Utbytbara objektiv för Nikon SLR-kameror och den avancerade utbytbara Nikon 1-kameran.

* 2 Optisk och övergripande analysator för bildprestanda.

* 3 Fenomenet aberration inträffar när ljus från en viss punkt i ett objekt inte konvergerar till en enda punkt efter att ha sänts via ett optiskt system. Resultatet är suddighet eller glorier i bilderna. Dessutom, på grund av aberration, är det möjligt att bilden av ett objekt är sammansatt i en annan form än objektets.